Temizlik sonrası bilgisayar açılıp kapanıyor

cosmicsamurai

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımı temizlemeye karar verdim. Yaptığım işlemler şöyle: İslemci fanini çıkartıp parcalarina ayirip temizledim, RAM'i cikarttim baska bir sokete taktim, ekran kartını cikarttim anakarti cikarttim. Geri taktığımda parçaları bilgisayarim calisiyordu fakat 15 20 saniye sonra kapanip tekrar calisiyordu. Ve görüntü de alamadim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hayır termal macun uygulamadim. Fani cikarttim ama fani parcalarken 1 parca kirildi ama plastik bir parca oldugu için sorun olacağını zanetmiyorum.

Hayır termal macun uygulamadim. Fani cikarttim ama fani parcalarken 1 parca kirildi ama plastik bir parca oldugu için sorun olacağını zanetmiyorum.
Termal macun neden uygulamadınız? İşlemci nasıl soğuyacak? Bu bilgilere göre sorunun ısınmadan dolayı olduğu kanısı güçleniyor. Hangi parça kırıldı? Fanın kanadı mı? Sorun olarak görmediğiniz şey şu an yaşadığınız sorunun kaynağı olabilir. Lütfen daha detaylı bilgi verin.

Fan ve altındaki metal parcayi birbirinden artıracaktım ayirmak için kucuk bir plastik parca kirildi fan kanadi değil yani. Ve sanırım fanlar yavas dönüyor BIOS pilini çıkartıp geri taktim sonuc değişmedi.

Fan ve altındaki metal parcayi birbirinden artıracaktım ayirmak için kucuk bir plastik parca kirildi fan kanadi değil yani. Ve sanırım fanlar yavas dönüyor BIOS pilini çıkartıp geri taktim sonuc değişmedi.
İşlemciye termal macun sürmemişsiniz. Isınma oluyor olabilir. Ayrıca, metal parça ile fanı birbirinden ayırmanız iyi bir şey değil. Fanların yavaş dönmesine anlam veremedim. İlginç.

Fan kablosunu cpufan yazan anakarttaki slota taktığınıza eminseniz kart ya kısa devre ya da kuzey köprüsü yakmış. Klavyeye elektrik gelmiyor demişsiniz büyük ihtimalle anakartta tetik almıyor.

Anakart gitmiş olabilir.

Temizlik yapmadan önce vücudunda bulunan statik elektriği boşalttın mı? Demir yüzeye dokundun mu?

Dokunmadıysan geçmiş olsun diyebiliriz.

RAM'lerin sarı kısımlarını silgi ile siler misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…