Merhaba. Bilgisayarımdaki tozları hassas bir şekilde temizledim. Sonra tekrar bilgisayarı yerine koydum. Açma tuşuna bastım. 2 saniye çalıştı, ışıklar geldi. Sonra bilgisayar kapandı ve bir daha açılmadı ve hala da açılmıyor. Açma tuşuna basıyorum fakat hiçbir tepki vermiyor. Nedenini araştırmaya çalışıyorum fakat bulamadım. Bana yardım eder misiniz, ne yapmalıyım?
Bağlantılar gevşemiş olabilir.
Mesela ram çıkartıp takın.
Bağlantılarım iyice oturduğundan emin olun.
Anakart üzerinden kısa devre ile çalıştırmayı deneyin.
Monitör bağlantısını kontrol edin.
Ekran kartını kontrol edin.
Eminim çözülecektir çözülmezse bildirimde bulunabilirsiniz.
Her şeyden önce güç kablosunu çıkartıp, power düğmesine arka arkaya birçok kez basarak statik elektriği boşaltın. Eğer düzelmiyorsa tekrar statik elektriği boşaltıp, kablolarda donanımlarda her hangi bir sorun olup olmadığını anlamak adına hepsini sök tak yapmayı deneyin.
Merhaba, söylediklerinizin hepsini az önce denedim fakat durum hala aynı. Bilgisayarı ilk açtığım zaman 3 saniyeliğine çalışıp sonra kapanmıştı bu olaydan sonra birdaha açılmadı şuan bilgisayar tepkisiz, acaba güç kaynağı veya anakartta bir sorun mu var eğer varsa ne olabilir yardim ederseniz sevinirim.
Resimdeki gibi yeşil ve yanındaki siyah kabloyu makas yada cımbız benzeri iletken bir nesne ile temas ettirin, temas süresince güç kaynağı çalışıyorsa nispeten sorun yok demektir.
Yukarıda ki arkadaşın dediği kısa devre ise, aşağıdaki resimde görülen pinlerin anakarttaki karşılıklarını birbirine temas ettirerek power düğmesinin yapması gereken işi yapmasını sağlamak.
Power Sw olanı bulana kadar bir kaç tane sökmek zorunda kalabilirsiniz yerlerini karıştırmamaya çalışın.
Bu arada sisteminizde tek bellek varsa farklı bir slota takarak deneyin, fakat donanım sök tak yaparken önlem olması açısından statik elektirik boşaltmaya özen gösterin.
Merhaba, söylediklerinizin hepsini az önce denedim fakat durum hala aynı. Bilgisayarı ilk açtığım zaman 3 saniyeliğine çalışıp sonra kapanmıştı bu olaydan sonra birdaha açılmadı şuan bilgisayar tepkisiz, acaba güç kaynağı veya anakartta bir sorun mu var eğer varsa ne olabilir yardim ederseniz sevinirim.
Hocam bu dediğinizi anlayamadım kısa devre yaparak nasıl çalıştırıyoruz