Temizlik Sonrası bilgisayarda takılmaya başladı

Kompresör sonrası sorun yaşamaya başladığınızı yazmışsınız ama yorumlar çoğullukla yazılımsal olarak gelmiş. Burda en önemlisi termal macun yenilemesinin yapılması. Bios update, sfc scannow kontrollerini de yapabilirsiniz. Ek olarak kasanın güç kablosunu ve bios pilini çıkarıp güç tuşuna bir kaç dakika basılı tutun ki sistemde statik elektrik biriktiyse onu giderelim. Daha sonra onları geri takın ve kasayı çalıştırın. Bir süre kullanım sonrasında sorunun devam edip etmediğini yazmanızı rica ederim.

Çok teşekkürler bunları hemen deniyip duruma bakıcam. Yüklememi tavsiye ettiğiniz bir Windows varsa onu da alabilirim, Win11 önerdi bir arkadaş ona da bakıcam ama Win10'da karar kılarsam belli bi versiyon varsa stabil olduğunu bildiğiniz onu yükleyebilirim. Eğer doğru düzgün bi satıcı bulursam internetten lisans alıcam ama güncellemeleri kapatmayı düşünüyorum yine de.

Bios olayından işin açığı biraz çekiniyorum, bir şeyler yanlış giderse iş açarım başıma, uzar gider diye. Fakat dediğiniz aklımda, format sonrası devam ederse kaliteli bi macunla değiştiricem var olanı. Bu arada kompresör ile belli aralıklarla temizliyorum, fanlar konusunda çok özenliyim, hafif ayarda kasa içi tozu gideriyorum fakat yine de bi sıkıntı olmuş olabilir, sonuçta o kadar dikkatli de olmayabilirim. Öneriler için çok teşekkürler, stabil elektrik olayını da kontrol edicem. Sağ olun.

Spesifik olarak Windows 10-11 arasında ben pek fark hissetmedim. Bu güne kadar AMD sistemde temiz kurulum sonrası tek fark yarattı diyebileceğim şey Armoury Crate yüklememiş olmak(açılıştaki donmalar ciddi oranda azaldı). Onun haricinde çok yüksek kaliteli parçalar kullanıyor olmama rağmen ciddi performans artışını kalıcı ve sorunsuz sağlayan ayar bulamadım henüz. BIOS'ta birçok ayar denememe rağmen bir sonraki yeniden başlatmadan sonra performans kısıtlanıyor. BIOS Update sandığınız kadar korkutucu bir şey değil. Bütün yönlendirmeler anakart destek sayfasında mevcut.

Son düzenleme:
Bios pilini çıkarmak biosunu sadece fabrika ayarlarına döndürür hiçbir sakınca yok yani. Ör: xmp/docp açıksa bu resetleme sonrası off olur. Burada amaç anakartı herhangi bir elektrik kaynağından yalıtıp bileşenlerdeki statik elektriği ortadan kaldırmak. Kompresörün üflediği hava bile statik elektrik yüklü olabilir, sorun sadece fanların dönüp anakartı yüklemesi olmayabilir. O yükü gidermekte bence fayda var. Eğer bu sorunu çözmezse problem bileşenlerde olabilir ama önce yazılımsal olarak windowsu kontrol etmekte fayda var. Sfc ve dism kullanabilirsin daha garanti olarak kurulum usbsi oluştur ve oradan format atmadan onarmayı dene. Bios güncellemesi var mı anakart üreticisinin sitesinden güncel sürümü kontrol et. Sorun halen devam ediyorsa ilk akla gelen problem psu ya da ram olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…