Çözüldü Temizlik ve termal macun yenileme sonrası bilgisayardaki yavaşlık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aprusier

Kilopat
Bilgisayar CPU over temperature hatası verdi. Bende ardından bilgisayarın içini temizledim tozları falan ardından işlemciye yeniden termal macun sürdüm taktım ve sistemi yeniden başlattığımda normalde 20 saniyede masaüstünü gördüğüm bilgisayar 3 dakikalara kadar çıktı. Fareyi hareket ettirirken gecikmeli gelmeye başladı her şey aşırı, yavaşladı uygulamaların açılması aşırı yavaşladı, kısaca sistem baştan aşağı her şeyiyle yavaşladı, BIOS'ta bile bilgisayar çok yavaş, BIOS ekranındaki saat 1 saniye arayla akması gerekirken 3 saniye, 4 saniyede bir yenileniyor, sekme geçince donuyor. Ne yapmalıyım format atmak düzeltebilir mi bu durumu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk defa deniyorsanız yine yanlış sürmüş olabilirsiniz hocam ben 2. gün düzeltebildim 😄.

Yeni macun sürmedim ince bir kağıt ile üstünden gittim ve ince bir tabaka bıraktım. Kullandıgım macun ile alakası olabilir mi acaba? Çünkü 15 TL'lik dandik diyebileceğimiz bir macun kullandım.

Edit:

Evet arkadaşlar sorun stok fanın montajını tam yapamamamdan kaynaklıymış. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Şu an sistem 60 derecede çalışır durumda ve her şey gayet akıcı.
Formatlık bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bios'ta da varmış sonuçta. Temizlerken bir parçaya zarar vermediğinizden emin misiniz? Ram'lerin tümü ve Ekran kartın gibi parçalar Windows üzerinde düzgünce görünüyor mu?

Macunu yanlış sürdüğümde aynı sorunu yaşamıştım. Fazla sürmüş olabilir misiniz? İnce tabaka olması gerekiyor, macunu temizleyip doğru şekilde sürdüğümde sorunum düzelmişti.

Formatlık bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bios'ta da varmış sonuçta. Temizlerken bir parçaya zarar vermediğinizden emin misiniz? Ram'lerin tümü ve Ekran kartın gibi parçalar Windows üzerinde düzgünce görünüyor mu?
Herşey görünüyor. Temizlerken titizlikle temizledim hiçbirşeye zarar vermedim CPU fanları da dahil herşey çalışıyor görünüyor ama aşırı derecede yavaş. CPU yandı desem bilgisayar açılmaz sıcaklık 75 derecede sabit.
Macunu yanlış sürdüğümde aynı sorunu yaşamıştım. Fazla sürmüş olabilir misiniz? İnce tabaka olması gerekiyor, macunu temizleyip doğru şekilde sürdüğümde sorunum düzelmişti.
evet biraz fazla sürdüm ancak etki edebileceğini hiç duymamıştım.
Belki garip bir soru olabilir ama, fan'ın kablosunu taktın mı?
Evet takılı.

Yük altında değilken 75 derece olması çok garip. Intel'in stok soğutucusunu mu kullanıyorsunuz? O da biraz dandik oluyor. Ama sorunun ondan olacağını zannetmiyorum. Termal macunu silip ince bir tabaka halinde sürün.

Her şey görünüyor. Temizlerken titizlikle temizledim hiçbir şeye zarar vermedim CPU fanları da dahil her şey çalışıyor görünüyor ama aşırı derecede yavaş. CPU yandı desem bilgisayar açılmaz sıcaklık 75 derecede sabit.

Evet biraz fazla sürdüm ancak etki edebileceğini hiç duymamıştım.

Bizzat yaşadım, ben de bilmeden çok sürdüğümde dediğim gibi bilgisayar aşırı yavaşlamıştı. Temizleyip doğru miktarda yeniden macunlamayı deneyebilirsiniz.

Bizzat yaşadım, ben de bilmeden çok sürdüğümde dediğim gibi bilgisayar aşırı yavaşlamıştı. Temizleyip doğru miktarda yeniden macunlamayı deneyebilirsiniz.
Denedim ancak yine aynı. Ancak bu sefer BIOS'ta bir hız problemi yok gibi görünüyor. Görev yöneticisinde CPU kullanımı %100 görünüyor. Advanced SystemCare Performance monitorde 97 derece gösteriyor bu nasıl iş anlamadım. Ekstra bir detay olarak CPU 0.6 Volt gösteriyor BIOS'ta. Sorun işlemcinin ısınması arkadaşlar. Sürekli ''CPU Over Temperature Error'' hatası alıyorum.

Son düzenleme:
Denedim ancak yine aynı. Ancak bu sefer BIOS'ta bir hız problemi yok gibi görünüyor. Görev yöneticisinde CPU kullanımı %100 görünüyor. Advanced System Care performance monitörde 97 derece gösteriyor bu nasıl iş anlamadım. Ekstra bir detay olarak CPU 0.6 Volt gösteriyor BIOS'ta.

İlk defa deniyorsanız yine yanlış sürmüş olabilirsiniz hocam ben 2. gün düzeltebildim 😄.

Yeni macun sürmedim ince bir kağıt ile üstünden gittim ve ince bir tabaka bıraktım. Kullandıgım macun ile alakası olabilir mi acaba? Çünkü 15 TL'lik dandik diyebileceğimiz bir macun kullandım.

Edit:

Evet arkadaşlar sorun stok fanın montajını tam yapamamamdan kaynaklıymış. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Şu an sistem 60 derecede çalışır durumda ve her şey gayet akıcı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı