Merhaba. Az önce %temp% yazdım ve temp klasöründeki dosyaların boyutunun 11 GB olduğunu gördüm. Boyutu düşük olsa direkt silerdim de, 11 GB olunca sormak istedim. Bu dosyaları silmemde bir sakınca var mıdır?
Merhaba. Az önce %temp% yazdım ve temp klasöründeki dosyaların boyutunun 11 GB olduğunu gördüm. Boyutu düşük olsa direkt silerdim de, 11 GB olunca sormak istedim. Bu dosyaları silmemde bir sakınca var mıdır?
Silmelisiniz, gereksiz dosyalardır. Ayrıca silersen bilgisayar çok hızlanacak çünkü 11GB çok fazla.
Alıntıdır:
- Temp'in açılımı "temporary" yani "geçici"dir. Sistem ve programlar tarafından geçici olarak depolanan dosyalar Windows tarafından %temp% klasöründe saklanır.
Silinmesi her zaman tavsiye edilir ama dikkat edilmesi gereken bir nokta var bazı tasarım uygulamaları çalışmanın bozulmasına karşın yedeğini bu konuma kaydeder. Tabi bu programları kullanmıyorsanız en kötü haftada bir silmenizi tavsiye ederim.
Eğer büyük dosya boyutlu bir programın kurulumunu yarıda bırakırsanız veya program kurulum sırasında çökerse de "temp" klasörünün kapladığı alan artabilir.