Temp ve ℅temp℅deki dosyaları silmek ne kadar doğru?

Kerim_Efe

Hectopat
Daha fazla  
8. yılına girmiş 1050 bir laptopum var ve aşırı yavaş ve bilgisayar hızlı açılsada kendine gelmesi en az 10 15 dk alıyor. Geçenlerde içini açıp fanları temizleyim dedim. Temizmiş zaten bir etkisi olmadı. Konuya gelecek olursak internet üzerinde Windows r ye basınca gelen ekrana ilk olarak temp yazıp açılan klasördeki her şeyi silip ardından ℅temp℅ yazınca gelen klasördeki bütün her şeyi silince hızlandığını iddia ediyorlar. Yıllar önce yaptığımda yanlış hatırlamıyorsam Google'da otomatik doldurulan şeyler ve kaydedilen şifreler falan gitmişti. Tekrar yapsam yine gider mi ve bir zararı var mı?

Yanlış bilmiyorsam bu dosyalar uygulamaların önyüklemeleri gibi bir şey çerezler gibi daha hızlı açılsın diye ben açıkçası bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri siliyorum hiç sorun yaşamadım.

8. yılına girmiş 1050 bir laptopum var ve aşırı yavaş ve bilgisayar hızlı açılsada kendine gelmesi en az 10 15 dk alıyor. Geçenlerde içini açıp fanları temizleyim dedim. Temizmiş zaten bir etkisi olmadı. Konuya gelecek olursak internet üzerinde Windows r ye basınca gelen ekrana ilk olarak temp yazıp açılan klasördeki her şeyi silip ardından ℅temp℅ yazınca gelen klasördeki bütün her şeyi silince hızlandığını iddia ediyorlar. Yıllar önce yaptığımda yanlış hatırlamıyorsam Google'da otomatik doldurulan şeyler ve kaydedilen şifreler falan gitmişti. Tekrar yapsam yine gider mi ve bir zararı var mı?

Önyükleme / çerez dosyaları silseniz çok sıkıntı olmaz fakat çok da bir yararı olmaz. Öyle yok jet oldu gibi olaylara inanmayın.

Performansa etkisi olmaz. Temp klasörü geçici dosyalar için mesela WinRar'da bir dosyayı görüntülemek istersen WinRar onu Temp klasörüne yazar ardından sana gösterir, işin bittiğinde de siler. Ama diyelim program düzgün kapanmadı bu durumda o dosya orada kalır. Yani Temp klasörlerinin evrensel amacı bu eğer geliştirici önemli bir bilgiyi oraya yazarsa sorun sende değil ondadır. Tabii program açıkken dosyayı silemezsin çünkü dosya kullanılıyor olur ve aslında oradaki bütün dosyaları silememenin de sebebi o.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı