Tempotec sonata HD Pro alınır mı?


Ses özellikleri belirtilmemiş "HD" diye saçma sapan bir ibare koymuşlar. Ne olduğu belli değil. Kulaklık amfisi olarak düşünüyorum ama ses yükseltiyor mu? Sesi yükseltirken aynı zamanda kompress e sokuyor mu? bilemem.
 
Ses özellikleri belirtilmemiş "HD" diye saçma sapan bir ibare koymuşlar. Ne olduğu belli değil. Kulaklık amfisi olarak düşünüyorum ama ses yükseltiyor mu? Sesi yükseltirken aynı zamanda kompress e sokuyor mu? Bilemem.

Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Uzun süre cevap gelmeyince almış bulundum, umarım pişman olmam ne diyeyim. Kargoda henüz. Ses yükseltmesine ihtiyacım yok, ben daha çok DAC arıyorum fakat kimse yardımcı olmayınca DAC amaçlı bunu aldım. Tek başına DAC aldığımda amfisiz kullanamam diye biliyorum daha hesaplısını da bulamadım. Zaten kulaklığın ohm si düşük olduğu için amfi tamamen para kaybı olur benim için. Geldiğinde sonucu paylaşırım. Umarım dediğiniz kadar belirsiz ve kötü bir ürün değildir ama pek anlamıyorum değerlerden.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Uzun süre cevap gelmeyince almış bulundum, umarım pişman olmam ne diyeyim. Kargoda henüz. Ses yükseltmesine ihtiyacım yok, ben daha çok DAC arıyorum fakat kimse yardımcı olmayınca DAC amaçlı bunu aldım. Tek başına DAC aldığımda amfisiz kullanamam diye biliyorum daha hesaplısını da bulamadım. Zaten kulaklığın ohm si düşük olduğu için amfi tamamen para kaybı olur benim için. Geldiğinde sonucu paylaşırım. Umarım dediğiniz kadar belirsiz ve kötü bir ürün değildir ama pek anlamıyorum değerlerden.

Dostum ürün eline geçmiştir muhtemelen fakat Sonata HD Pro ve FiiO K5 Pro'ya sahibim görüşlerimi yazmak istedim konuyu görüp ürünleri düşünen arkadaşlar olursa diye sen de görüşlerini iletirsen faydalı olacaktır Türkçe bir paylaşım pek yok bu ürün ile ilgili.

Boyutlarına göre hem DAC hem amfi olarak kullanılabilecek bir aygıt gerekliyse sonata hd pro'dan daha iyi bir seçenek o fiyat aralığında çok zor. Tek memnun kalmadığım kısım bilgisayarda kullanırken windows üstünden ses ayarlaması yaparken 32, 38, 48, 60, 74, 90 gibi belli başlı seviyelerde ses artıp azalıyor. Yani 38 ile 48 arası ses artma veya azaltma çalışmıyor öyle söyleyeyim. Üstte belirttiğim yüzdeliklerde kademe kademe ses seviyeleri mevcut özellikle kulakiçi kulaklıklarda hassasiyeti yüksek olan ve az güçle bile yüksek seslere çıkabilen modellerde rahatsız ediyor bu durum. Örneğin ses seviyesi 32 ile bir müzik dinliyorum biraz yükseltmek istersem 38'e çıkmak gerekiyor, 32 ile 37 arasında hiçbir fark yok ve 38 olduğu an bir anda ses artıyor çok gelebiliyor yükseltme. Maalesef arası yok, müzik player'dan örneğin spotify'dan ekstra ses yükseltme alçaltma yapılabilir bu sorunu çözüyor fakat bu da yorucu ve pratik olmayan bir çözüm taktir edersiniz ki. Ayrıca ikinci beğenmediğim kısım da aslında tamamen şahsi bir eleştirim; sonata hd pro'nun DAC'ı biraz parlak ve agresif çalıyor. Şöyle özetleyeyim taktığınız kulaklık halihazırda sibilans sesleri yani 8-10KHz aralığı ve presence denen 4-6KHz civarı ön planda olan bir model ise sonata hd pro ile dinlediğinizde ekstra kulak yorucu çalıyor. Bu aralıklar biraz daha ön planda ve agresif tepkilere sahip kısacası. Fakat ölçümlerini incelerseniz tamamiyle Flat bir response'u var ve fiyatına göre dip ses olmaması, düz ve linear bir frekans tepkisi verebilmesi ayrıca çıkış empedansı çok yüksek olmaması sayesinde kulak üstü kulaklıkları da bağlayıp sorunsuz kullanabilme imkanları vermesi çok çok başarılı kılıyor ürünü.

FiiO K5 Pro hakkında yazacak çok şey var fakat kısaca şunu söyleyeyim bütçesi olan başka bir model aramasın alıp kullansın ben kefilim :) İster ufacık kulak içi kulaklıkları takın isterseniz sürülmesi çok zor hassasiyeti düşük olan kulak üstü kulaklıklarla kullanın memnun edecektir. Kulak içi kulaklıklarla kullanırken hem kulaklığı yakacak seviyede hem de kalıcı işitme hasarına sebep olabilecek düzeyde yüksek güçler mevcut bu konuda bilmeyen birisinin elinde tehlikeli bile olabilir. Hem DAC hem çok güçlü bir masaüstü amfi olarak kompakt boyutlarda çok iyi üretim standartlarıyla üretilmiş malzeme kalitesi çok iyi seviyede bir model. Ses tonalitesi doğal, kesinlikle herhangi bir parlak çalma durumu, sibilans arttırıcı bir ses imzası barındırmamakta. Kaynak ne ise onu çalıyor referans seviyesinde sesi var, müziği renklendirmiyor.

Ayrıca yeri gelmişken belirteyim bir kulaklığın kolay veya zor sürülmesini belirleyen şey kulaklığın hassasiyetidir. Bilinenin aksine empedans bu konuda belirleyici bir kriter değil. 300ohm olup da çok yüksek hassasiyete sahip bir kulaklık her türlü kaynak ile beslenebilir. Sadece voltaj gerekli yüksek empedanslı kulaklıkların beslenmesi için. Hassasiyeti düşük bir model için ise yüksek güç gerekli burada da bu tür amfiler devreye giriyor. Aslında kulaklığın empedansı yani ohm değeri düştükçe örneğin 50ohm altına indiğimiz zaman daha fazla akım gerekeceğinden, 16ohm 20ohm tarzı kulaklıkların sürülmesi 300ohm modellerden daha zordur. Çünkü amper akışı arttıkça amfinin çıkış empedansı önem kazanır. Düşük çıkış empedansına sahip amfiler yüksek akımlarda yani 16ohm 20ohm tarzı kulaklıkları sorunsuz besleyebilecekken, yüksek çıkış empedansına sahip bir amfi örneğin standart bir telefon, bilgisayar anakartlarındaki ses kartları, laptoplardaki kulaklık çıkışları vs frekans eğrisinin bozulmasına dolayısıyla kulaklıkların 'sürülememesine' sebep olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı