Temu Gümrükte Takılırsa Ne olur?

mooWyy

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Software Engineer
Arkadaşlar, 3 farklı sipariş verdim ve toplamda yaklaşık 3.000₺ ödedim.

Bugün baktığımda, Temu bu siparişleri 2'şer nakliyeye bölmüş ve toplamda 6 paket oluşturmuş. Ancak, 5 paket sınırı varmış; bu yüzden 1 ürünün kesinlikle gümrüğe takılacak gibi görünüyor.

Adres güncellemesi yapamıyorum çünkü sipariş yola çıkmış. Temu'nun müşteri hizmetlerine Türkçe, İngilizce ve Çince yazdım ama anlamıyorlar ve sorunu çözemiyorlar. Sadece "bekleyin" diyorlar.

Bu ürün gümrükte takılırsa ne yapmam gerekiyor? Para iadesi yapıyorlar mı? Siparişi iptal de edemiyorum çünkü yola çıkmış.

Para iadesi yapıyorlarsa, ödediğim 1.000₺ vergiyi de iade ediyorlar mı?

Büyük ihtimal vergi iadesi olmaz.

Ama bak sitesinde diyor ki "42-day no delivery refund" 42 gün içerisinde ürün ulaşmazsa eline tam para iadesi yapıyoruz. Tamdan kasıt sanırım vergi ile birlikte veya yeniden talep edebiliyor muşuz ürünleri en kötü 2. seçenek ile ürünler tekrar kargolanır üzerinden 1 ay geçeceği için 5 paket limiti de sıfırlanmış olur diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-07-31 at 12.56.53.png
    Screenshot 2024-07-31 at 12.56.53.png
    120,6 KB · Görüntüleme: 108
Ama bak sitesinde diyor ki "42-day no delivery refund" 42 gün içerisinde ürün ulaşmazsa eline tam para iadesi yapıyoruz. Tamdan kasıt sanırım vergi ile birlikte veya yeniden talep edebiliyor muşuz ürünleri en kötü 2. seçenek ile ürünler tekrar kargolanır üzerinden 1 ay geçeceği için 5 paket limiti de sıfırlanmış olur diye düşünüyorum.
Hocam ürün gümrükte kaldı mı ? Birde İade yapıldı mı yoksa sonraki ay mı gönderildi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı