Temu hala ucuz mu?

814347

Picopat
Makaleler
3
Arkadaşlar biliyorsunuz ki yeni düzenleme yüzünden Ab dışındaki ürünler % 60 vergi getilirdi ek olarak 30 euro sınırı genel olarak getirildi.

Temu bu duruma karşı sipariş alt limitini 2000 tl den 670 tl ye çekti.

- Peki hala temu dan sipariş verebilecek miyiz veya ürünler hala ucuz mu ?

+ Garip bir şekilde her iki sorunun da cevabı evet.

Öncelikle nasıl sipariş vereceğimizi anlatacam:

30 euro sınırına vergiler dahil değildir ve bu nettir. ( Temu'da alışveriş yaparken bu dueumu belirtmektedir vergi dahil değildir)

Kargo ücreti zaten yok.

Peki tamam 30 euro sınırımız var peki ürünler pahalı mı ?

Arkadaşlar teker teker kıyaslamaları yaptım hala çok daha ucuz, evet şaka gibi %60 vergiye rağmen daha ucuz.

Örnek:

Kablosuz Fare Parlayan Fare Çift Modlu Fare Ultra İnce - Temu Türkiye

Vergi dahil 170 tl (kuponlar dahil değil)

(Kargo dahil 190 tl)

Bubuç bir örnek çünkü aynı ürünü daha ucuza veya daha pahalıya saten bir kesim var ve her zaman bu fiyatlarda gezeceği kesin değil ve ayrıxa diğer üdümlerde de aynı dengeye sahip değil.

Örnek:

60W For IPhone 15/Samsung Kablosu USB C'den USB C'ye Şarj - Temu Türkiye

3 metre type c to type c kablo 24 tl :/ 10 kat vergi alsa yine ülkemizdeki fiyatları yaklayamıyoruz bu arada bu üründen aldım oldukça kaliteli.

Kısaca hala temuden ucuz alışveriş mümkün bir kaç bilmeniz gereken şey daha var.

-30 euro sınırını tamamını doldurmanız gerek, gidip direkt 29 eur v.s yapmayın bir miktar boşluk bırakın, ne olur ne olmaz.

-Ayda kaç şipariş verebiliriz ? Herkes kendi kafasından bie şey uyduruyor, arkadaşlar böyle uyduran insalara inanmayın, gümrük yönetmeliği herkese açık gidin okuyun, uzun da değil.

+Sorunun asıl cevabıysa: Ticaridir, sürekli aynı ürünleri şipariş verirseniz, gümrük sizin kişisel değil de ticaret yaptığınız çıkarımına ulaşacaktır. Demin verdiğim kablo örneği, bundan 5 adet aldınız, aynı ay içerisinde 5 tane daha aldınız, tekrar 5 tane aldınız. Gümrük memuru bu kadar kablo nereye gidiyor diyerek gümrüğe takılabilirsiniz.

Verdiğiniz şiparişlerin kısa süreyle çok benzer olamamasına dikat edin.

Gümrük memurları kafalarına göre ürümleri gümrükte bırakıyor iddiası:

Böyle durumlar olabilor mi ? Bizim ülkeyi baz aldığınızda mantıklı gelebilir fakat arkadaşlar bizim haklarımız var, aşağıya gelip yok ne hakkı falan demeyin, hakkınızı sormazsanız 30 euro + %60 vergi alabilrsiniz.

Eğer evraklarınız tam ve ticari kulanım gibi bir durumunuz söz konusu değilse direkt gerekli şikayetleri yapın hatta cimere şikayet edebielceğiniz heryere şikayet edin, bir yanlışlık mevcutsa inanın bunun hesabı sorulacaktır.

Bu konu ile ilgili her bilgi veren insana inanmayın, gümrük posta v.s yönetmeliğini okuyun, orda net olarak kurallar verilmiş.

Umarım bu konu sizin için yararlı olmuştur, alta tavsiye etiğiniz ürünleri paylaşın, insanlar yararlansın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar biliyorsunuz yeni düzenleme yüzünden ab dışındaki ürünler % 60 vergi getilirdi ek olarak 30 euro sınırı genel olarak getirildi.
Temu bu duruma karşı sipariş alt limitini 2000 TL'den 670 TL'ye çekti.
Peki hala Temu'dan sipariş verebilecek miyiz veya ürünler hala ucuz mu?
Garip bir şekilde her iki sorunun da cevabı evet.
Öncelikle nasıl sipariş vereceğimizi anlatacağım:
30 euro sınırına vergiler dahil değildir ve bu nettir. ( Temu'da alışveriş yaparken bu dueumu belirtmektedir vergi dahil değildir)
Kargo ücreti zaten yok.
Peki tamam 30 euro sınırımız var peki ürünler pahalı mı?
Arkadaşlar teker teker kıyaslamaları yaptım hala çok daha ucuz, evet şaka gibi %60 vergiye rağmen daha ucuz.
Örnek:
Kablosuz Fare Parlayan Fare Çift Modlu Fare Ultra İnce - Temu Türkiye
Vergi dahil 170 TL (kuponlar dahil değil)
(Kargo dahil 190 TL)
Kargo ücreti yarın öbür gün gelirse oda net ücrete dahil değil. Ekstra bilgi olarak yazayım. :)

Yine de yurt dışı alışveriş bitti sayılır. Sonuçta 30 euro limiti çok az ve %60 vergi oranı cidden çok fazla.
Gümrük memuru aldığın ürüne bakıp '' bu ticaret için değil kişisel kullanım için '' derse yine sıkıntı yok. 30 üstüne de çıkabilirsin.

Bu arada linkteki mouse un yorumları pek de iyi değil. 1 haftada çöp olduğunu yazanlar var ki 150 liralık bir üründen de daha iyisi beklenmez herhalde.

Gümrük memuru aldığın ürüne bakıp " bu ticaret için değil kişisel kullanım için " derse yine sıkıntı yok. 30 üstüne de çıkabilirsin.

Bu arada linkteki mouse un yorumları pek de iyi değil. 1 haftada çöp olduğunu yazanlar var ki 150 liralık bir üründen de daha iyi beklenmez herhalde.

O değil de %60 vergi sıkıntı. Bu yüzden Türkiye fiyatından daha pahalı gelebiliyor.

O değil de %60 vergi sıkıntı. Bu yüzden Türkiye fiyatından daha pahalı gelebiliyor.
Kankam inan bana gelmiyor hala daha uygun, hatta yazımı tekrardan okursanız mesela şarj kablosu orda 24 tl 3 metre type c to type c kablo, burda 300 tl 10 kat vergi almaları gerek.

Kargo ücreti yarın öbür gün gelirse oda net ücrete dahil değil. Ekstra bilgi olarak yazayım. :)
Teşekkür ederim belirtiğiniz için ne yazık ki tam yazımı paylaşamadım şimdi tem olarak paylaştım sizin tekrar okumanız beni çok mutlu edecektir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı