Temu siparişlerinde ürün sınırı

Makaleler
5
Dostlar biliyorsunuz en son kararlardan sonra yurt dışı alışveriş sınırı 30 Euro'nun altında olacak şekilde düşürüldü. Temu'da bunu bildiği için sipariş tutarını 480 liraya çekti, bende bunu bilerek sipariş geçtim ama 1 hafta sonra bir şey fark ettim. Ürün adet sınırı, normalde ben bu sınırı sipariş üzerinden biliyorum ama sanırsam bu adet üzerinden olarak hesaplanıyormuş 1 ay içerisinde 5 adet ve bu ürünlerin gümrükte işlem gördükleri tarih sayılıyormuş sanırsam, yani sipariş tarihi değil. Ben aslında 2 adet ürün alacaktım ama alacaklarım 480 TL olan sınıra ulaşmayınca yanlarına ıvır zıvır kablo, makaron vs. koydum ve ürün adeti 6 oldu. Sanırsam ürünler şu anda gümrükte ve henüz bir ürün sınırı aşımı ile ilgili bir bildirim gelmedi. Daha önce bu şekilde sipariş eden var mı?

Ürün adedi değil sipariş adedi. Problem olmaz.

Ürün adedi değil sipariş adedi. Problem olmaz.

Ya bende öyle biliyorum, 1 ay içerisinde en fazla 5 adet diye, ama o kadar kişi aliexpresste vs. şikayet etmiş ki. Bilmem kaç tane ürün aldım 5 adeti geçti diye gönderilmedi diye, ödediğim miktar para değil 750 lira bir şey. Sadece 2 ürün almak istediğim gerisi sepet doldurmak için sipariş ettiğim şeyler. Yine de içimi biraz rahatlattın

Aynı üründen 3'den fazla alınmaması gerektiği söyleniyor. Durum keyfi, 4 tane tutacak almıştım ilk zamanlar. Temu yeniyken o durumdaki kargoya hangi prosedür uygulanabilir bilememiş olabilirler. Şimdi önünü kesmek için emir geldiyse büyük yerden, onu bilemeyiz.

edit: İlk siparişte 21 adet ürün almıştım, öyle içine kaç tane ne koyduğuna takılma

içinde aynı üründen 3taneden az olsun istersen 20 ürün olsun farketmiyor ayda tcn üzerine 5 sipariş altı olursa sorunsuz gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…