Temu vergi dahil 1320 TL'lik sipariş gümrükte kalır mı?

Hydrawarrior

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar Temu'dan ilk defa alışveriş yapıyorum ve sepetimi ona göre doldurdum. Almak istediğim ürünlerin toplamı 820 TL yapıyor ve 500 TL de vergi yazıp 1320 TL yaptı. Alışveriş limitini Temu 1095 TL olarak yazmış ama bu fiyatı geçersem gümrüğe takılma olur mu? Ve nasıl alışveriş yapmalıyım?
(Not aldığım ürünlerin hepsinin ucuz olmasına dikkat ettim.)

Gümrükte takılmaz. Takılacak olursa Temu almanıza izin vermez zaten. Vergi dahil değil de vergisiz fiyat üzerinden düşünün o alışveriş limitini. Yani ürünlerin fiyatı 1095 TL'yi geçmeyecek şekilde rahatlıkla alabilirsiniz vergi son aşamada ekleniyor ürünlerin fiyatından bağımsız olarak ve ekstra vergi çıkmıyor.

Gümrükte takılmaz. Takılacak olursa Temu almanıza izin vermez zaten. Vergi dahil değil de vergisiz fiyat üzerinden düşünün o alışveriş limitini. Yani ürünlerin fiyatı 1095 TL'yi geçmeyecek şekilde rahatlıkla alabilirsiniz vergi son aşamada ekleniyor ürünlerin fiyatından bağımsız olarak ve ekstra vergi çıkmıyor.
Peki sadece 5 ürün mü alabiliyorum yoksa paket başına mı 5 ürün sayılıyor

selamlar Temu'dan ilk defa alışveriş yapıyorum ve sepetimi ona göre doldurdum. Almak istediğim ürünlerin toplamı 820 TL yapıyor ve 500 TL de vergi yazıp 1320 TL yaptı. Alışveriş limitini Temu 1095 TL olarak yazmış ama bu fiyatı geçersem gümrüğe takılma olur mu? Ve nasıl alışveriş yapmalıyım?
(Not aldığım ürünlerin hepsinin ucuz olmasına dikkat ettim.)

Hocam Temu zaten uyarıyor hem zaten Temu'dan alınan eşyaların hepsi vegileri ödenmiş geliyor yani gümrükten direkt geçip geliyor size.

Peki sadece 5 ürün mü alabiliyorum yoksa paket başına mı 5 ürün sayılıyor
Hocam o 5 ürün değil de 5 paket şeklinde. Temudan 10 dane şey bile alsanız tek bir paket haline getiriyor. O nedenle tek ürün sayılıyor. Bazen şansınıza bazı ürünler diğerlerinden ayrı gönderilmek zorunda kalabilyor ama. Ayrıca paket sayısını da geçmek üzere olduğunuzda Temu yine uyarıyor başka bir TC ile sipariş verin diye.

Herkesin dediği gibi bi sıkıntı olmaz. Her ay 5 paket ülkeye gümrükten sokabilirsin. Temu'dan aldığın her şey tek bir pakette geliyor. Yani Temu'dan 5 farklı ayrı ayrı sipariş verirsen sınırını doldurmuş olursun. Aksi halde tek siparişte 5-15 tane ufak ürün getirtebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı