Temu'dan alınan üründe kargocu para istedi

palaaxe

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 LapTop Gpu.
AMD Ryzen 7.
32 GB RAM.
Meslek
Video Editörü, Fotoğraf Editörü, Spot, 2.el Eşya Alım Satım, Nakliyat.
Merhaba arkadaşlar, Temu'yu biliyorsunuzdur, her yerde reklamları var zaten. Ben Temu'dan birkaç eşya aldım ve parasını öderken orada vergi de yazıyordu, yani vergisi ile beraber hepsini ödedim. Ama geçenlerde bir arkadaşım Temu'dan ürün aldığını ve kargocunun ekstra bir vergi ücreti istediğini söyledi ve o da vermiş. Bana dolandırıcılık daha açık olursak parayı cukkalamak gibi geldi. Ama sizlere de sorayım dedim. Bilen kişiler yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devletimiz 3 euro kargo ücreti ekledi, kargo ücreti olmasa bile eklenecek. Resmi gazetede yayınlandı. Yani 30 euro değil 27 euro üstü ürün alırsanız gümrükte takılır.

Merhaba arkadaşlar, Temu'yu biliyorsunuzdur, her yerde reklamları var zaten. Ben Temu'dan birkaç eşya aldım ve parasını öderken orada vergi de yazıyordu, yani vergisi ile beraber hepsini ödedim. Ama geçenlerde bir arkadaşım Temu'dan ürün aldığını ve kargocunun ekstra bir vergi ücreti istediğini söyledi ve o da vermiş. Bana dolandırıcılık daha açık olursak parayı cukkalamak gibi geldi. Ama sizlere de sorayım dedim. Bilen kişiler yazarsa sevinirim.

Toplam aldığı ürünleri euro bazında ne kadar ediyor buna bakılması gerekiyor. Yeni kanun gereği vergi alınıyor. Kargo ücreti değil. Resmi belge var mı? Son olarak çıkan kanunda 3 euro kargo dahil 30 euro haline getirildi. Bu şartlara sipariş tarihine göre bakılması lazım.

Kargocu, arkadaşını güzel keklemiş geçmiş olsun.

Devletimiz 3 euro kargo ücreti ekledi, kargo ücreti olmasa bile eklenecek. Resmi gazetede yayınlandı. Yani 30 euro değil 27 euro üstü ürün alırsanız gümrükte takılır.

Bu zamana kadar yurt dışından hiçbir şey almadım ve bu zamanı mı buldu o güncelleme ya. Zaten Temu'da 1050 TL üstü alışveriş yapılmıyor 30 euro 1100 TL yapıyor gümrükte takılmasın diye galiba. Ben aldıktan sonra oldu ama bilmiyorum artık vergi dahil 1400-1450 TL arası bir şey odedim yani. Gümrüğe takılırsa ne olur sıkıntı çıkar mı alabilir miyim ürünleri?

Toplam aldığı ürünleri euro bazında ne kadar ediyor buna bakılması gerekiyor. Yeni kanun gereği vergi alınıyor. Kargo ücreti değil. Resmi belge var mı? Son olarak çıkan kanunda 3 euro kargo dahil 30 euro haline getirildi. Bu şartlara sipariş tarihine göre bakılması lazım.

Temu kargo ücretini kendisi karşılıyor, ve 1050 TL üstü alışveriş yapılmıyor. 30 euro 1100 TL yapıyor zaten 30 euroyu geçmez ama arkadaş bu değişti 27 euro oldu diyor gümrüğe takılırsa nasıl bir sorun yaşarım ürün yine de elime ulaşır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı