Merhaba arkadaşlar. Ben Temu'dan ürün almak istiyorum. Ancak bu vergi ve 30 euro muhabbeti nedir bilmiyorum. Mesela urunun fıyatı 620 TL, bu nasıl hesaplanıyor, vergi ekleniyor mu yoksa yazan rakamlar vergi eklenmiş hali mi?
Yanlış bilgi. Kişi başına aylık 30 dolar gibi bir sınır bulunmamaktadır.
1) Ürünün vergisiz fiyatı 30 doları geçmemeli.
2) Ürünün %60'ı Turkiye Cumhuriyeti vergisi olarak sepette eklenir.
3) Temu, AliExpress gibi sitelerden sepette vergi ödediğinizde başka hiçbir işlem yapmadan sadece beklemeniz gerekir.
4) Her T.C. kimlik için ayda 30 dolar sınırı vardır. Aynı şekilde ayda 5 sipariş hakkı vardır ancak her siparişte farklı ürünler olabilir örneğin ocak ayının 10'unda bir sepette 10 ürün var ve bunu toplamı 30 doları geçmeyecek şekilde ancak 5 sefer tekrarlayabilirim.
Ben mesela bu ay AliExpress'ten başka bir ürün aldıgım için Temu'den F75 klavye için ne olur ne olmaz diye annemin üzerinden aldım. Ancak T.C. ve isim kısmında T.C. sahibinin ismini yazmanız gerek yoksa kagonuzun elinize ulaşması epey zor olur. Gümrükte kontrol ediliyor çünkü.
1) Ürünün vergisiz fiyatı 30 doları geçmemeli.
2) Ürünün %60'ı Turkiye Cumhuriyeti vergisi olarak sepette eklenir.
3) Temu, AliExpress gibi sitelerden sepette vergi ödediğinizde başka hiçbir işlem yapmadan sadece beklemeniz gerekir.
4) Her T.C. kimlik için ayda 30 dolar sınırı vardır. Aynı şekilde ayda 5 sipariş hakkı vardır ancak her siparişte farklı ürünler olabilir örneğin ocak ayının 10'unda bir sepette 10 ürün var ve bunu toplamı 30 doları geçmeyecek şekilde ancak 5 sefer tekrarlayabilirim.
Ben mesela bu ay AliExpress'ten başka bir ürün aldıgım için Temu'den F75 klavye için ne olur ne olmaz diye annemin üzerinden aldım. Ancak T.C. ve isim kısmında T.C. sahibinin ismini yazmanız gerek yoksa kagonuzun elinize ulaşması epey zor olur. Gümrükte kontrol ediliyor çünkü.
Çok teşekkür ederim. Ayda farklı zamanlarda alsam da yine toplamları 30 doları geçmeyecek mi?Yoksa ? tek siparişmi 30 doları geçmeyecek? bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim..
Çok teşekkür ederim. Ayda farklı zamanlarda alsam da yine toplamları 30 doları geçmeyecek mi?Yoksa ? tek siparişmi 30 doları geçmeyecek? bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim..
Ayda toplam 30 euro değil. Her bir sipariş için sınır 30 euro. Yanlış bilgi vermeyin.
Konuya gelecek olursak, ürünü satın almaya çalıştığınızda vergi oranını da göreceksiniz. Sipariş bedeli 30 euroyu geçmemesi gerekiyor. Temu zaten geçiyorsa izin vermiyor size.
Temu zaten yazmış.
Paket sayısı: Ayda en fazla 5 Sipariş tutarı: Maksimum 1.070 TL (kupon öncesi satış fiyatı)