Tenda V12 nasıl kurulur?

564803

Hectopat
Adamın yaptığının aynılarını yaptım ama internet bir türlü gelmedi. Hatta telefonumdan bağlanmaya çalıştığım zaman da "internet olmadan bağlı" diyordu. Biraz daha modemin sitesini kurcalarken WAN ayarları sekmesinden DSL seçiliydi, bende Ethernet'i seçtim ve şimdi de hiç siteye giremiyorum. DSL seçiliyken girebiliyordum. Şu an eski modemi taktım. Yanıtlarınızdan sonra diğer modemi takacağım ama Ethernet'i seçtikten sonra bile artık 192.168.1.1 sitesine bile giremiyorum. Nasıl yapabilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2:00 dakikada gösteriyor WAN sekmesini.
Hatta DSL seçiliyken CMD'den ipconfig yazıyordum ve "Default Gateway" kısmında ip'm gözüküyordu. Ama Ethernet'i seçtikten sonra göstermemeye başladı.

İlk öncelikle modemi resetlemeyi deneyin. Modemin reset tuşuna iğne ya da kürdan ile 10-15 saniye basılı tutun modem resetlenir. Siz VDSL mi fiber mi kullanıyorsunuz?

İlk öncelikle modemi resetlemeyi deneyin. Modemin reset tuşuna iğne ya da kürdan ile 10-15 saniye basılı tutun modem resetlenir. Siz VDSL mi fiber mi kullanıyorsunuz?
Hocam
şu siteden sorguladım ve VDSL, 60 Mbps internet var.

DSL kablosunu Tenda V12 modemin DSL girişine taktınız değil mi? Kurulum kısmını atın bakalım.

DSL kablosunu Tenda V12 modemin DSL girişine taktınız değil mi? Kurulum kısmını atın bakalım.
Evet, öyle yaptım. Eski modem nasıl bağlıysa direkt öyle bağladım. Splitter'ı kullanmadım çünkü ev telefonumuz yok.
Bekleyin atıyorum.

Yanlız hocam dediğim gibi, şuan eski model takılı. Yeni modemi takıp bağlantısını size gösterecem. Buraya da telefon ile mobil veri aracılığıyla bağlanacam.

Hocam sanırım modemi çıkarıp taktiğim için sıfırlanmış ve siteye girebildim. Etherneti tekrardan DSL'ye aldım. Sonra WAN kablosunu 4'e takmamı istedi falan, eski yere geldim şuan. Sitede gördüğünüz gibi bağlandı yazıyor ama hiç bir şekilde internet gelmiyor.

CMD'de ise default Gateway kısmında ip adresim yazıyor.

Son düzenleme:

Çünkü siz şu anda kurulum kısmına modem arayüzü kullanıcı adı şifresini girmişsiniz. Yanlış yapıyorsunuz. İnternet servis sağlayıcınızdan PPPoE kullanıcı adı şifrenizi öğrenip modem kurulumu yapın.

Nasıl yani? Ben altta ki kullanıcı ve şifre kısımlarına, arayüze girerken girdiğim şifreyi falan girdim. PPPoE dediğiniz nedir? Bunları nasıl öğrenebilirim?

Nasıl yani? Ben altta ki kullanıcı ve şifre kısımlarına, arayüze girerken girdiğim şifreyi falan girdim. PPPoE dediğiniz nedir? Bunları nasıl öğrenebilirim?
Eki Görüntüle 2425407

İnternete erişmek için kurulum kısmına PPPoE kullanıcı adı şifrenizi girmeniz gerekiyor. İnternet servis sağlayıcınızdan PPPoE kullanıcı adı şifrenizi öğrenebilirsiniz.

İnternete erişmek için kurulum kısmına PPPoE kullanıcı adı şifrenizi girmeniz gerekiyor. İnternet servis sağlayıcınızdan PPPoE kullanıcı adı şifrenizi öğrenebilirsiniz.
Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp PPPoE şifremi öğrenmek istiyorum mu demeliyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…