Tenda V300 QoS ayarları nasıl yapılır?

Pirlede

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Tenda V300 Modem aldım. Wi-Fi ile ya da kablo ile bağlanan kişilerin hızlarını sınırlamak istiyorum. Ayarlar biraz karışık, yardımcı olursanız memnuniyet duyarım.

Screenshot_9.png

Arkadaşlar yardım edebilecek var mı? En azından orada ki terimlerin ne anlama geldiğini söylerseniz ona göre bir şeyler yaparım.

Mesela orda kaynak MAC adresi diyor? Modemin MAC adresi mi? Yoksa benim bilgisayarımın mı? vb.

BİRİNCİ AŞAMA:: MODEM ARAYÜZÜNE GİR:192.168.1.1 GİRİŞ YAP.
1:SAĞ TARAFTA İLK ARAYÜZDE GELİŞMİŞ E TIKLA.
2:GELİŞMİŞ AYARLAR dan LAN :Yerel alan Ağı(LAN)Kurulumu sayfasında IGMP Trafik gözetlmeyi Etkinleştir SEÇİLİ olarak geliyor.onun altında (Standart Modu)biz seçeceğiz…
3:KİRALANAN ZAMAN I:65535 YAPIN .
1531412079668.png

4: bu sayfanın en alt bölümünde :Statik IP Kiralama Listesi:EKLE DİYECEĞİZ:açılan sayfada hangi cihaza hız sınırlaması koyacak isek onun MAC adresini gireceğiz.
İP bölümüne de bu MAC e vermek istediğimiz İP yi vereceğiz .örneğin(192.168.1.15)bunu yaptığımız zaman bu MAC adresine verdiğimiz İP de çalışacak cihazımız.yani sabit(static)İP olacak.KAYDET Diyeceğiz.
NOT::Daha önce modeme bağlanmış MAC adreslerini görme imkanımız var:AYGIT BİLGİSİ bölümünden DHCP sayfasında var.ordan kopyala yapıştır yapılabilir.
32 adet MAC ekleme imkanımız var.burda bu MAC-İP adreslerini kiralamış olacağız.
EN SON :UYGULA/KAYDET TIKLAMAYI UNUTMAYIN. LAN DA yapılacaklar bu kadar.

İKİNCİ AŞAMA:::
GELİŞMİŞ AYARLADA: BANTGENİŞLİĞİ KONTROLÜ SAYFASINDA ::
(BATGENİŞLİĞİ KONTROLÜ ETKİNLEŞTİR İ SEÇ.)
1:Açıklama: YAZAN yere isim verin.
2:İP Adres Genişliği :buraya daha önce kısıtyacağımız MAC e atadığımız İP yi yazalım
ör:((192.168.1.15---sağ kutu da aynı 15 olacak.çünkü sabit ip de sadece bu ciahaza sınır koyacağız.)
3:Maksimum İstemciYükseltmeHız(Kbps) :buraya 200 den aşağı değer vermeyin çok yavaş veya bağlanmıyor.
4:Maksimum İstemciAzaltmaHız(Kbps):buraya da kısıtlayacağımız ,hız sınırı koyacağımız kişiye en çok ne kadar hız vermek istiyor isek onu yazıyoruz.(1000=1mb ona göre hesap yapın.)
5: Durum -- un karşı sağ kutucuk ETKİNLEŞTİR olacak.
6:sol alt da İŞLE diyeceğiz ki bu işlemimiz menüye eklensin.

1531412169437.png

en son Uygula-Kaydet diyoruz .tamamdır.

Konuyu hortlatmış gibi olacak ama dediklernizi birebir uyguladım, bende everest sg-v300 modem var. aynı arayüze sahip lakin diğer kablosuz bağlanan cihazlarda hız sınırlaması yaptığım halde speedtest sonuçlarında max 5 mbps sınırlamaya rağmen sonuçlar 15 mbps kadar hız aldığını gösteriyor. Nerede yanlış yapıyorum acaba?

son işlemde her verdiğimiz İp yi ekle dedikten sonra -Uygula-Kaydet- diyoruz.
bu ayrıntıyı atlamış olabilirsin.AZALTMA olan bölüm hız sınırı için 400=4mb ona göre sınır koyunuz.YÜKSELTME olan bölüm gönderme limiti.YÜKSELTME olan kısıma da en az 200 yazın.aksi halde bağlanan cihaz internete zor giriyor.

son işlemde her verdiğimiz İp yi ekle dedikten sonra -Uygula-Kaydet- diyoruz.
bu ayrıntıyı atlamış olabilirsin.AZALTMA olan bölüm hız sınırı için 400=4mb ona göre sınır koyunuz.YÜKSELTME olan bölüm gönderme limiti.YÜKSELTME olan kısıma da en az 200 yazın.aksi halde bağlanan cihaz internete zor giriyor.
Tenda v1200 modem kullanıyorum ama sizin gösterdiğiniz arayüz bende yok. Modemi yeni aldım ama arayüzler farklı yapamadım o yüzden.

Abi dediklerinin hepsini harfiyen yaptım ama speed testte hala kısıtlanmıyor download ek olarak ethernet kablosuyla bağlanıyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı