TEOG Puanım Çok Mu Kötü?

Kaganiane

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba herkese, TEOG Puanım aşağı yukarı 360 civarında. Sizce çok mu kötü? Asla meslek lisesine gitmek istemiyorum. Anadolu lisesi istiyorum, gider miyim sizce anadolu lisesine?

Puanın kötümüdür bilmem ama meslek liselerini kötü sanma. İlerde hangi mesleği yapmak istiyorsan ilk eğitimini orda alıyorsun. Eğer avukatlık gibi bir meslek istiyorsan anadoluya gitmelisin ve üniversiteyi kazanmalısın. Kazanamazsan hiç bir işe yaramaz anadoluya gitmen. Meslek lisesine gittinmi hem üniversiteye 2 yıllık direk geçiş hakkın var. Üniversiteye gitmesen bile mesleğini yaparsın. Mühendislik gibi bir iş istiyorsan üniversiteler ve çalışacağın iş yerleri meslek liseli tercih ediyorlar. Meslek lisesinin üniversite sınav notuna (emin değilim) direk 10 puan kadar ekliyor. Okulunu seçerken mesleğine karar vererek seçmelisin. İleride yararını görürsün meslek lisesinin.

önemli olan yüzdelik dilim puanla bişey söyleyemem
yüzdelik dilimin kaç bu sınavlar sıralama sınavı bunu unutma
Henüz bilmiyorum.

Puanın kötümüdür bilmem ama meslek liselerini kötü sanma. İlerde hangi mesleği yapmak istiyorsan ilk eğitimini orda alıyorsun. Eğer avukatlık gibi bir meslek istiyorsan anadoluya gitmelisin ve üniversiteyi kazanmalısın. Kazanamazsan hiç bir işe yaramaz anadoluya gitmen. Meslek lisesine gittinmi hem üniversiteye 2 yıllık direk geçiş hakkın var. Üniversiteye gitmesen bile mesleğini yaparsın. Mühendislik gibi bir iş istiyorsan üniversiteler ve çalışacağın iş yerleri meslek liseli tercih ediyorlar. Meslek lisesinin üniversite sınav notuna (emin değilim) direk 10 puan kadar ekliyor. Okulunu seçerken mesleğine karar vererek seçmelisin. İleride yararını görürsün meslek lisesinin.
Haklısınız ama günümüz Türkiyesinde meslek lisesindeki tipleride görüyorsunuz ben eşit ağırlık okuyup avukatlık gibi meslekler istiyorum.

Puanına göre meslek lisesi de güzeldir, istersen düşün. :)
Puanım kötü mü yani anlamadım :S

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı