Tercih sırasının önemi var mıdır?

emres01

Hectopat
Merhaba. Başlıkta belirttiğim gibi tercih sırasının bir önemi var mıdır? Örneğin ben 50 bindeyım. Başkası da 30 binde. Aynı bölümü ben 1. sıradaki tercihe yazdım. O kişi de son tercihine yazmış. O kişi mi yerleşir yoksa ben mi? Tercih sırasının bir önemi var mıdır?

En önemlisi tercih sırasıdır zaten.
Hocam 1 kişilik kontenjan var. Ben 1. sıraya yazdım. Başkası da son sıraya yazmış, ama o son sıraya kadar yaptığı hiçbir tercih olmamış. Ben 50 bindeyim, başkası da 30 bin de. Ben mi yerleşirim o kişi mi?

Eğer sizden yüksek alan önceki tercihlerinde yerleştirilmezse o tabii ki yerleştirilir.

Eğer sizden yüksek alan önceki tercihlerinde yerleştirilmezse o tabii ki yerleştirilir.
Demek istediğim bu hocam. Yani benim 1. tercihimin olması, benden sıralaması daha iyi olan kişinin son tercihinin olması önemli değil yani?

Demek istediğim bu hocam. Yani benim 1. tercihimin olması, benden sıralaması daha iyi olan kişinin son tercihinin olması önemli değil yani?
Yok, değil. Dediğim gibi yüksek alan önceki tercihlerinde yerleştirilmezse o yerleşir.
Sınavdaki başarı en önemlisi sonra tercih dönemi.

Bu durumda o kişi yerleşir oraya. Sizin dediğiniz gibi, tercih sırasına bakılması için aynı puanlı kişiler olması lazım. Bu de çok düşük ihtimal ama yine de var.

Bu durumda o kişi yerleşir oraya. Sizin dediğiniz gibi, tercih sırasına bakılması için aynı puanlı kişiler olması lazım. Bu de çok düşük ihtimal ama yine de var.
Aynı puanlı kişi olsa bile sıralaması aynı olmadığı için öyle bir durum olmaz. Puanı aynı olsa bile yaşı küçük olanı öne alır sıralaması senden farklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…