Perşembe günü üniversite tercihleri bitiyor ve ben hala karar veremedim. Yarı burslu Hukuk okumayı düşünüyordum ama herkes çok fazla üniversite açıldı çok fazla avukat var, iş bulamazsın diyor. Aklım çok karıştı sizce ne yapmalıyım.
Hukuk güzel bir bölümdür ama avukat veya hakim olmak istersen seçebilirsiniz. Tıp Fakültesine puan yeterse ve doktor olmak isterseniz önceliğiniz tıp olsun.
Sana bağlı bir şey bu. Eğer seviyor isen yaz. Ama sadece iyi bir bölüm diye yazılmaz. Bence mezununun az olduğu bölümlere yönel. İş garantisi olan bölümler bence daha iyi.
Hazır cevap olmalı, pratik ve çalışkan olmalısın. Aksi halde gerçekten işsiz kalabilirsin. Fakat şunu da unutma ki burada ki birinin yazdığı mesaj sana kesin bir yanıt olmasın. Zira hayatı yaşayacak olan sensin ve senin karar vermen gerekir. Hukuk biraz zor ama güzel meslek dalıdır.
Bu mesleği seçen herkes hemen iyi konuşmuyor. Bu zamanla olacak bir şey. Zaman içinde gelişecek bir şey bu. Ama konuşma yeteneğin hiç yok ise tekrar düşün.
Bu mesleği seçen herkes hemen iyi konuşmuyor. Bu zamanla olacak bir şey. Zaman içinde gelişecek bir şey bu. Ama konuşma yeteneğin hiç yok ise tekrar düşün.
İyi konuşmuyor ama bir bakıma buda bir yetenek ve özelliktir ki bunu sonradan kazanmak biraz sıkıntılıdır. Bu yüzden bütün hayatını riske atmasından iyidir hiç hukuk işine kalkışmaması.
Tabi bunu en iyi kendisi bilir. Eğer yapabileceğini düşünüyor ise çalışarak olur. Ama yapamayacağını düşünüyor ise hiç bulaşmamak en iyisi. Riske girmeye gerek yok. Yapabileceğin şeyler üzerine gitmek en iyisi.
Hayatta olabilecek herşeyin olabileceğini bil. Farklı şeyler başına gelebilir. Kesinlikle şu iyidir bitirince CEO olacaksın diyemez kimse. Para kazanma,yaptığın işten zevk alma işini de geçtim. Kim bitirdiği alanla ilgili bir meslekte çalışıyor ki ? Türkiye'de durum bu. Gerçekçi bir şekilde düşün. Ne olacağını bilemezsin.