Tercümanlık ve dil edebiyat için ortak şehir önerisi

Yer
Miami, FL
Merhaba, uzun zamandır sınav meselesinden dolayı forumda yoktum ve o günler geldi çattı. Sizden ricam bana tercümanlık ve dil edebiyat için ortak bir şehir önermeniz. Arkadaşımın anadili Türkçe değil ve Almanya'da büyüdü, bu yüzden TYT netleri düşük (10-15 Türkçe 3-4 sosyal) İngilizce neti ise Türkçe çevirilerden dolayı 68 civarı değişiyor. Benim sıralamam ise ortalama 20k. Ben hala şehir tercihimi bilmiyorum ama aynı şehir olması ve mümkünse doğu olmaması gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
YDT icin basarili olmak adina TYT'yi cok iyi yapmak gerekiyor. Benim sehir onerim Ankara ya da Eskisehir olurdu. Iyi bir universitede okumak fena olmayabilir.

Anlıyorum, dediğim gibi İç Anadolu bölgesindeki üniversiteler fena olmayabilir. Maddi açıdan da diğer şehirlere nazaran çok zorlayacak şehirler değiller.

Anlıyorum, dediğim gibi İç Anadolu bölgesindeki üniversiteler fena olmayabilir. Maddi açıdan da diğer şehirlere nazaran çok zorlayacak şehirler değiller.

Sizce bu netlerle bölüm fark etmeksizin hangi şehirleri tercih edebiliriz?

Ben: 30-32 Türkçe 13-15 sosyal 3-4 matematik 2 civarı da fen neti yapıyorum, YDT ise 60 civarı (58-65 arası geziyorum)
Arkadaşım: 14 Türkçe 3-4 sosyal 1 mat 0 fen neti ve 70 YDT.
Not: Ben tercümanlık istiyorum.

OBP puanları kaç? Arkadaşınızın TYT'si çok çok kötü, sınavı fullese bile girebileceği sıralama tahminimce maksimum 15-18 bin aralığı. Kaldı ki TYT çok kötü, 18 bine bile giremeyebilir. Ağırlık 20-22 bin yönünde.

OBP puanları kaç? Arkadaşınızın TYT'si çok çok kötü, sınavı fullese bile girebileceği sıralama tahminimce maksimum 15-18 bin aralığı. Kaldı ki TYT çok kötü, 18 bine bile giremeyebilir. Ağırlık 20-22 bin yönünde.

Hocam 2 yıl önce Türkiye'ye geldi ve Türkçe öğrendi malum... OBP onun nasıl hesaplanıyor bilmiyorum 10. sınıf 2. dönem 11 ve 12. sınıf ortalamaları var ama sormam gerek. Benimki ise 75,52.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı