Terk edilmiş evler devlete mi geçer?

SkumaskotYolcu

Zeptopat
Daha fazla  
Terk edilmiş yapılarla alakalı devletin ilgilendiği bir kurum var mı?
Bir yapı hangi koşullar sağlanmışsa terk edilmiş olur ve eğer terk edilmişse yapı veya arazi devlet üzerine mi geçer?

Öylece dururken birden aklıma geldi ve interneti kurcaladığımda da bir şey bulamadım. Bilen birileri illaki vardır diye buraya atmak istedim.

Terk edilmiş yapılarla alakalı devletin ilgilendiği bir kurum var mı?
Bir yapı hangi koşullar sağlanmışsa terk edilmiş olur ve eğer terk edilmişse yapı veya arazi devlet üzerine mi geçer?

Öylece dururken birden aklıma geldi ve interneti kurcaladığımda da bir şey bulamadım. Bilen birileri illaki vardır diye buraya atmak istedim.

10 sene gibi bir süre geçmesi gerekiyorda galiba.

Terk edilmiş bile olsa tapu ya da önceden işletmeyle ilgili bir bilirkişi raporu varsa orayı ilk işlettiği bilinen kişilerin ya da tapu sahibinin mirasçılarının üzerine devir işlemi gerçekleşir. Hiç bilmediğimiz alakasız bir yerde büyük dedemin işlettiği arazi bulunduğundan dolayı devlet bizi mahkemeye çağırmıştı. 100'e yakın mirasçısı üzerinde pay edilmesiyle ilgili karar verilmesi gerektiğini araziden pay istemeyenler ise pay istemediğini belirtmesi gerektiği söylenilmişti. 60 yıl önce terk edilmiş bir yeri bile devlet insanlara hakkınız var sahiplenmek ister misiniz diye soruyor. Eğer ki arazinin mirasçısı ya da işleteni hiç bulunmuyorsa o durumda devlet o araziye mülke sahiplik edebilir.

Hocam bende hiç düşünmemiştim bende merak etmeye baş

10 sene gibi bir süre geçmesi gerekiyorda galiba.

Terk edilmiş bile olsa tapu ya da önceden işletmeyle ilgili bir bilirkişi raporu varsa orayı ilk işlettiği bilinen kişilerin ya da tapu sahibinin mirasçılarının üzerine devir işlemi gerçekleşir. Hiç bilmediğimiz alakasız bir yerde büyük dedemin işlettiği arazi bulunduğundan dolayı devlet bizi mahkemeye çağırmıştı. 100'e yakın mirasçısı üzerinde pay edilmesiyle ilgili karar verilmesi gerektiğini araziden pay istemeyenler ise pay istemediğini belirtmesi gerektiği söylenilmişti. 60 yıl önce terk edilmiş bir yeri bile devlet insanlara hakkınız var sahiplenmek ister misiniz diye soruyor. Eğer ki arazinin mirasçısı ya da işleteni hiç bulunmuyorsa o durumda devlet o araziye mülke sahiplik edebilir.
cevap için teşekkürler. Aydınladım

Aslında 50 senede bir USA'da yapıldığı gibi mahalle istimlak edilip yıkılıp yenilenmeli. 90 senelik apartmanları makyajlayıp kerizlere satılmasını engellerler. Ama insanların burası benim sülalenin diye satmayıp sonra yıkıp ev yaparken yeni binayı da yıkması zarar vermesine devletcik bir şey demiyor.

Tapu malikleri ölüyse mirasçıları yoksa yada gaipse devlete kalıyor.gaiplik kararı alınıyor ve kayyum atanıyor o yere tapu malikleri adına ondan sonra 10 yıl kayyum orayı yönetiyor.10 yıl sonra hazine adına tescil oluyor ama sonradan mirasçılar çıkarsa dava açabiliyorlar.eğer mirasçı oldukları kanıtlanırsa onların oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı