Termal Macun değişimi ve PC temizliği nasıl yapılır?

Tojirama

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570 8 GB
i5 9400F
Corsair 8GB x2
Öncelikle merhaba, yaklaşık 2 yıldır işlemcime macun sürmedim, bilgisayar temizliği yapmadım. Zaten son 5 aydır kasanın kapağı açık. İçi toz falan oldu, işlemcime macun sürmeye aşağıda ki dükkana götüreyim mi yoksa evde mi yapmaya çalışayım. Bir de bu kasa temizliğini ayrıntılı nasıl yapacağımı bilmiyorum. Kasa temizliği için ne kullanacağım, hangi parçaları temizleyeceğim bilgi verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam konudan bağımsız sizin moderatörlüğünüze ne oldu ?
Muhtemelen hiç bilgin yok uzak durmanı öneririm. Hele yaşın da küçükse bilgisayarcıya yaptır. Muhtemelen kötü macun sürer ancak fan pini kırmandan, işlemci pinlerini yamultmandan iyidir.

Hiç bilgin yoksa tanıdığın tecrübeli birine, o da yoksa güvenilir bir bilgisayarcıya yaptırabilirsin.

Elin yatkınsa güzel bir termal macun al. Önce CPU fanı ve bloğu temizle sonra genel olarak kasa ve fanların tozunu al.

12 yaşındayım pc erkan kartını söküp termal macunu yeniledim bide işlemcinin pc bozuldu
güç kaynağı çıkardım başka güç kaynayıyla denedim oldu güç kayğnağı boğzuğmuğ

Küçük yıldız torla vida ve termal Mac'nun supurge makinesi ve küçük makine temizleme fırçası RAM'lari hard disk fanlarini cikart komple temizleyebilirsin fanlara supurge tut icinde toz gitsin islemcinin ustune termal macun sürüp geri tak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…