Termal macun değişimi

SSD'ler sıkıntı çıkarıyor ben senin SSD'yi söktüm yerine süper HDD taktım (!).

10 sene hayatta olmaz, 1 yılda bir değişmesi lazım önerim artric MX-4 bilgisayarcının sürdüğü termal macunda dizüstü bilgisayarım 105 dereceyi gördü (mavi ekran vermeyip çalışmaya devam etti) termal macunu kendim yenilediğimde ise 73 dereceyi geçmedi.

6 ay normal kullanım için abartı. Ortalama yılda 1 kez kaliteli bir termal macun (örnek) kullanıp, fanları temizlersen sıkıntı çıkacağını zannetmem. Gönderdiğim linkteki gibi kaliteli bir macun 2 yılı dahi rahat bir şekilde çıkarır. Ama ucuza veya kalitesize kaçarsan hem 6 ayda bir yenilemen gerekir hem de yeterli performansı alman zorlaşır.

Isı iletkenliği: 0.8 w/mc yazıyor ideal değerler mi?
Termal macunun ısı iletkenliği ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Çünkü bu sayede işlemcinin oluşturduğu ısıyı en hızlı şekilde daha geniş bir alana yayarak aşırı ısınmayı engeller, ve daha hızlı bir soğuma performansı sağlar.
CoolerMaster Mastergel Pro öneririm. Laptop'um boşta 100 dereceyi görüyordu, oyun vb. sistemi zorlayabilecek işlemler yaptığımda kendisini uyku moduna alıyordu. Bu ürünü bizzat denedim ve gerçekten olağanüstü bir performans verdi. (Isı iletkenliği >8 w/mc.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…