Termal macun değişimi

Bütçe
150
Daha fazla  
Ryzen 5 1600
MSI GTX 1050 Ti Gaming X
Bunları kullanıyorum bilgisayarım yaklaşık 4 senelik ve hiç termal macun değişiminde bulunmadım.
Bir video izledim adam 6 ayda bir ekran kartının termal macununun değişmesi gerektiğini söyledi (benimki ile aynı ekran kartıydı) ama ben 60-65'in üstünde bir sıcaklığa çıktığını görmedim. Değiştirmeli miyim?
İşlemcimde de mesela bunu yazarken 40-43 derece. Oyunda da 70'in üstünü görmedim o da maksimum genelde 55-70 arası işte.
İşlemcinin termal macununu 4 senedir değiştirmediğimi arkadaşlarım gülerek karşılıyor genelde ama sıcaklıkta da bir sıkıntı yok gibi görüyorum. Değiştirmeli miyim?
Ekran kartının termal macun değişiminde zorlanacağımı düşünüyorum nedense, çünkü bir zarar da vermek istemiyorum gayet iyi çalışıyor.
Ve termal macunu değişmem gerektiğini düşündüğünüz bir durum olursa termal macun önerisinde bulunabilir misiniz?( Overclock ile uğraşmam oyun oynarım o kadar)
Macun bütçem 150TL'ye kadar çıkar kaliteli bir ürünse.

Bir video izledim adam 6 ayda bir ekran kartının termal macununun değişmesi gerektiğini söyledi.
İzlediğiniz bu kanaldan uzak durun ve içeriklerine güvenmeyin, element uydurmuş.

Genel olarak kasa içi bir temizlik yapmadıysanız yapın ve değiştirmek isterseniz sadece CPU macununu değiştirmeniz yeterli.

75 derece bile iyi bir sıcaklık.
İzlediğiniz bu kanaldan uzak durun ve içeriklerine güvenmeyin, element uydurmuş.

Genel olarak kasa içi bir temizlik yapmadıysanız yapın ve değiştirmek isterseniz sadece CPU macununu değiştirmeniz yeterli.

Konu dışı olacak ama kanalın adını verebilir misiniz?

Link yasak değil, kanala göz attım fakat genel olarak içerikleri bilgili gibi gözüküyor. 6 ayda bir değişmesi gerekiyor dediği videoyu ve saniyeyi gönderebilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7.56
Sıcaklıklar söylediğim gibi arkadaşlar. Ekran kartını ellemeyeceğim, işlemcide çok kararsız kaldım işlemcinin termal macununu değişme konusunda bir fikir verir misiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı