Termal macun değiştirmek gerekli mi?

dextermn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Cooler Master HTK-002 termal macunu kullanıyorum
Termal iletkenlik4,5 W/m·K
Termal direnç0,8 °C/W
Değerlerine sahip. İşlemci sıcaklık değerini yükseğe çektiğini düşünüyorum aklımda Arctic MX6 veya MX4 var sizce değiştirmeli miyim değiştirirsem sıcaklıklar tahmini kaç derece azalacaktır?

Arctic MX4 veya MX6’ya geçmek, işlemci sıcaklıklarını biraz düşürebilir, belki 2-5 derece kadar. Bu macunlar daha iyi iletkenlik sağlıyor, bu yüzden eğer sıcaklıklar sizi rahatsız ediyorsa, değiştirmek faydalı olur hocam.

Açıkçası sistemi yeni topladım önce ki sistemimde de bu macunu kullandım iletkenlik değeri sebebiyle çok etkiliyor gibi geliyor Chrome da gezinirken yaklaşık 55 derece de falan oyunlarda 70 derece oluyor değiştirsem 5-10 derece arası oynar mı yoksa çok da etkilemez mi sizce.

MX-6'ya geçmek hissedilir bir sıcaklık düşüşü sağlayacaktır hocam. Aynı zamanda daha uzun ömürlü olacaktır.

Sanırım öyle yapacağım 5-6 derece sıcaklık azalmasını tahmin ediyorum.

Sıcaklıklar 2-5°C kadar düşebilir,arkadaşın dediği gibi 5-10 zor biraz. Arctic MX4 veya MX6’nın iletkenliği daha iyi olduğu için çok büyük bir fark yaratmasa da, sıcaklıklar biraz daha düşük olacaktır.

10 derece biraz zor hocam. Ama ısıyı daha iyi zaptedecektir ve uzun süreli kullanımda stabil bir sıcalık düşüşü sağlayacaktır.

10 derece biraz fazla oldu ama kayda değer bir azalma göreceğimi tahmin ediyorum. Cooler Master markası iyi bir marka olduğu için değerlere bakmadan almıştım zamanında kuruma gibi problemler yok ancak ısı iletimi düşük.

Hocam belki fanınızda sorun vardır.

Stok fan mı kullanıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…