Termal macun devri biter mi?

Makaleler
6
Daha fazla  
Merhaba.
PTM 7950 gibi faz değişimli termal macunları, Graphite termal Pad ve Graphene termal pad gibi ürünlerin çoğaldığını ve kullanan kişilerin arttığını düşünüyorum. Bu durum sizce ileride termal macun kullanımını bayağı azaltır ve hatta bitirir mi? Türkiye'de bu tarz ürünlerin satıldığını görmesem bile yurt dışından alan oluyor. PTM 7950'yi aldım ve referans RX 5700 XT'de Graphite Termal pad vardı. Özellikle laptoplar için güzel olduklarını düşünüyorum. İlk maliyetleri fazla olsa bile ömürleri termal macuna göre fazla olduğu için parasını çıkarttığını düşünüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Graphite termal pad yeniden kullanılabiliyor. Şu an en büyük sorun fiyat ve Türkiye'de ulaşımın zor olması bence. Fiyatların ucuzlarsa ve Türkiye'de ulaşılabilir olursa termal macun yerine tercih edilir mi?

Laptoplarda bitebilir fakat masaüstülerde zor gibi.

Fiyatların yakın zamanda ucuzlayacağını sanmam. İnsanları alışkanlıklarından değiştirmek zordur. Aynı günümüzde orta ve giriş seviyede AMD daha iyi olsa da NVIDIA ekran kartı tercih edilmesi buna örnektir. Çünkü AMD'nin sürücü probleminden kaynaklı yıllarca insanlar NVIDIA kullanmaya alıştı ve bu alışkanlık muhtemelen yıllar boyunca değişmeyecek.

Dediğiniz gibi stoklar artar ve fiyatı ucuzlarsa kullanımı artar ama asla termal macun kullanımından fazla bile olmaz. Bitmesi söz konusu bile değildir.

Ulaşılabilir olursa neden olmasın her bilgisayarcıda olursa ve fiyatı uygunsa kesin tercih olur en ücra köşede bile bulunursa normalleşir.

PTM 7950 gibi ürünler aslında baktığınız zaman MX-4 gibi macunlardan daha soğuk çalıştırmıyor cihazı. Sundukları özellik Pump Out olmadan çok daha uzun süre bize bu hizmeti vermeleri. Termal macun devrini bence bitirmesi gereken asıl ürünler sıvı metal/macunlar olmalılar ama onların da uygulaması çok tehlikeli.

Alışkanlığa bağlıdır diye düşünüyorum. Kimisi yıllardır macun uyguladığı için kolay kolay termal ped'e geçiş yapmak istemez belki. Teknoloji sürekli geliştiği için, bir gün macun devri de tamamen kapanabilir belki.

Sıcaklık kaliteli bir termal macun ile benzer olduğunu biliyorum. En büyük fark ömür ve pump out olmaması oluyor.
Pump out sadece laptopta olmuyor. Masaüstü ekran kartlarında olabiliyor. Termal macunun en büyük sorunu zamanla dışarı taşması bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…