Ani FPS düşüşleri yaşıyorum. FPS 130-140'ken 60-70'lere kadar düşüyor. Hep termal macun önerdiler. Sizce işe yarar mı? 3-4 yıldır kullanıyorum bilgisayarı, hiç değiştirmedim macunu.
Her sene temizlik yapılması gerektiğini öneriyorlar. Hatırı sayılır ortalama 50-90 arası fiyat bandına sahip macunlarla değişim yaparsanız farkı hissedersiniz. Dandik 10-20 arası ürünlerle boşuna sök tak yapmayın. Müthiş bir fark olmuyor.
2 senede bir değiştirilmesi tavsiye ediliyor. Ben satın aldıgımdan beri 6 sene değiştirmedim işlemcim artık 75 derecelere kadar çıkıyordu , geçen ay macun değiştirildi işlemci maksimum 50 dereceyi görüyor.
İşlemci thermal throttling yaşamıyorsa önlemez. Ama eğer yaşıyorsa ciddi şekilde önleyecektir. Buradaki asıl etken ısınıp ısınmaması değil esasen, thermal throttle'a girip girmemesi.
Termal macun, işlemcinin ısınmasını önlemek için yerleştirilen işlemci soğutucusundan ısı iletimini sağlamak için kullanılan bir macundur. İşlemcinin ısınmasını önlediği için teknik olarak FPS artacaktır.