Termal macun gerekli mi?

"Gık" demeyebilir fakat 1 yıl sonra macunu değiştirince sıcaklıkların düşüşünü görmek zor değil. Macun önerilen 6 aydır fakat kendim yılda 1 olarak uygularım. Fanın tozunu alıp macunu değiştirince işlemciye göre değişir ama bende 15 derece kadar fark yaratıyordu. Şu an kullandığım sistem yeni ve henüz ellemedim. Ne olursa olsun yılda bir termal macun ve toz temizliği yapılmalı. Performansa etkisi gözle görülür artıyor bu arada.

Hocam tozdan oluşan bir evde yaşıyorsanız ve macununuz çok dandikse doğru bir durum ama şahsen öyle bir durum yaşamadım ve sistem ağır iş makinesi görevi görüyordu evde. Babam iç tasarım yaptığı için render alıyor. ne zaman dalgalanmalar başladı o zaman değiştirdik, aldığımız macun fake çıktı ve şimdi sağlam mx4ümüz ile 3 aydır mutlu mesut yaşıyoruz.

3 ay, yeni bir macun için sorun yaratmaz şu anlık zaten. Benim tecrübelerim belirttiğim gibi. 1 yıl sonunda frekans arttıramayan Ryzen 3 1200 macun değişimi ile Forza Horizon 4'te 15 FPS fark ettirmişti stok fan ile.

3 ay, yeni bir macun için sorun yaratmaz şu anlık zaten. Benim tecrübelerim belirttiğim gibi. 1 yıl sonunda frekans arttıramayan Ryzen 3 1200 macun değişimi ile Forza Horizon 4'te 15 FPS fark ettirmişti stok fan ile.
Hocam benim tecrübem de 8 senelik Casper macunu, ne kullanmışlar bilemiyorum ama o kadar dayanacaksa tekrar alırım

Macun değiştirmek FPS etkilemez hocam orası birazcık yanlış anlışılabilir anlamayan arkadaşlar için macun değişince sıcaklıklar düşer sıcaklıklar düşünce throotle yapmaz artık işlemci sabit GHz frekanslarda çalışır mesela 100 derece gelince 0.78 GHz geçiyordu benim işlemci macun yenilince bu sorun çözüldü çünkü 70 80 geziyordu artık throotle sorunu çözülmüştü ve FPS'ler normal haline dönmüştü.

Ben belirttim mesajımda zaten, ısındığı için frekans arttıramadığını. Eğer eski bir macun ise ve belirttiğim gibi bir durum var ise macun FPS'de artırır fakat dediğiniz gibi her durumda etkilemeyebilir.

Hocam stok fanın kendine hayrı yok zaten. Ben aynı macunla 5 sene kullandım. Bir şey de olmadı. (AMD)

İşlemcin nedir hocam stok fan neredeyse hiçbir işlemciye yetmiyor size yeni bir soğutucu alalım isterseniz?
hocam ryzen 5 5600 işlemcim.
bu arada herkese teşekkürler okudum yazdıklarınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…