Termal macun gerekli mi?

En mantıklı yorumu bu arkadaş yapmış ama bir sürü iş bilmez eksi vermiş. Yazdıkları sonuna kadar doğru. Bu forumdaki arkadaşların bir çoğunda enteresan bir termal macun yenileme fantezisi var, anlayamadığım şekilde. Üşenmese sabah sürüp, akşam tekrar söküp sürecek, o derece.

Yahu bende aralıksız 5 sene kullandığım sistemde ne macun yeniledim, nede doğru dürüst temizlik yaptım. Ama hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Konu sahibi arkadaşada tavsiyem, işlemci sıcaklığına 5-6 ayda bir bak. Eğer ciddi derecelere çıkmıyorsa sakın bulaşma. Hem boşa masraf, hem boş vakit kaybı.

Heh be.

Sakın bu arkadaşı dinlemeyin hocam. Termal macunu işlemciniz ısınmaya başladığı zaman değiştirirsiniz. Yani bir 4-5 yıl.

Senin teknolojiden uzak olman gerekiyor işlemci için macun değişim sıklığı 6 ve 12 ay arası olmalıdır, stabilite ve kararlı bir performans için gerekli.

Termal bakımları eksik olan bilgisayar hızlı ısınır ve frekans düşürmeye başlar.

Macun olarak 9w/mk iletkenlik değerinde ya da daha yüksek bir macun kullanılması gerekiyor ve işlemler sadece macun ile sınırlı değil, bilgisayarın tozdan arındırılması ve filtrelerin temizlenmesi gerekiyor iyi bir hava sirkülasyonu için.

İşlemci üretisici bile 12 ay önerisi yaparken bir forum üyesinin 4-5 yıl öneri yapması harika bir olay, senin gibi yanlış bilgi veren kullanıcılar başkalarına maddi zararlar yaşatabilir.

Mubarek kardesim intel diyor birkac yila kadar degistirmeniz gerekmez diye Lisa Su ile mi konusuyorum su anda?

Yılda bir yenilenmeli. Diğer arkadaşların yorumlarını kaile alırsanız birkaç aya "işlemcim yandı mı?" konusunu açabilirsiniz.
Eğer ki bu arkadaşın yeni aldığı İşlemcisi bir iki ay içinde yansın, burda söz veriyorum ona istediği işlemciyi hediye edeceğim. Bütün forum şahit olsun. Etmeyen namerttir. Felaket boş sıkıyorsunuz.

Bazı şartlar tanımlamadan, büyük konuşmayın bence.

Aynı anda RDR2 ve stres testi ayrıca soğutucuyu takmadan daha da zorlar ise bir ihtimal yanabilir

Sakın bu arkadaşı dinlemeyin hocam. Termal macunu işlemciniz ısınmaya başladığı zaman değiştirirsiniz. Yani bir 4-5 yıl.

O kadar çok uzun bir süre hatta bunun süresi yok eğer işlemci yüksek sıcaklıkta çalışıyorsa, frekansı düşüyorsa bence değiştirilmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…