Tam 1 sene önce aldığım bilgisayarımın termal macununu yenilemek istedim çünkü işlemci artık normal zamanlarda bile 45-50 derecelerde takılıyordu, bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda 35 derece sabitte olurdu ve maksimum 55 dereceyi görürdüm. Şimdi Valorant oynarken bile 78 dereceleri görebiliyor genelde 65 derecelerde takılıyordu. Ben de bugün MX-4 sürdüm ve yaydım, fanı taktım ve çıkartıp taşma olup olmadığına baktım, bir sorun olmadığını görünce geri yerine taktım fanı. Fakat şu an yine 40-45 derecelerde takılıyor işlemci. Benim sorum şu ki; benim termal macunu sürdükten sonra fanı kapatıp tekrar çıkarmamam mı gerekiyordu? Herhangi bir öneriniz düşünceniz varsa paylaşırsanız sevinirim, iyi günler.
Sürmeden önce CPU yüzeyini iyi temizlediyseniz ve güzel yayıp fazla kalın olmayacak şekilde sürdüyseniz gerisi sizle alakalı bir durum değildir. Hava sıcaklığından, fazla uygulama oluşundan, depolama alanının doluşundan, kasa içi tozdan ondan bundan bir sürü şeyden dolayı 5-10 derece oynama olmuş olabilir. Çok absürt bir oynama olmadıkça (bakımı zaten yapıyorsanız) bence fazla takılmayın.
Size şöyle diyeyim. Kullandığım işlemci çok çekirdekli güçlü bir işlemci. Kışın cam kapalıyken 25 28 derece, cam açıkken 19 dereceye kadar düşebiliryor.
Ancak son 2 3 haftadır boşta 35 38 derece.
Size şöyle diyeyim. Kullandığım işlemci çok çekirdekli güçlü bir işlemci. Kışın cam kapalıyken 25 28 derece, cam açıkken 19 dereceye kadar düşebiliryor.
Ancak son 2 3 haftadır boşta 35 38 derece.
Bingo. Geçen sene bilgisayarı yeni aldığımda taktığım fanları kontrol edemiyordum, %100 de çalışıyorlardı sürekli ve bu da büyük bi gürültü kirliliği yaratmıştı, sonralarda bunu bios ayarlarından değiştirdim yeni aldığım kablolar sayesinde. Belki bu yüzündendir, teşekkürler.