Termal Macun İşlemcinin Etrafına Bulaşmış

Ball So Hard

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Lenovo IdeaPad 3 İşlemci: Intel Core i5-10210U Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce MX130 Sistem: Windows 11 Home 22H2
Meslek
Freelancer
Bugün dizüstü bilgisayarın macununu yeniledim ama tam istediğim gibi süremedim sanırım. Bu değerler video izlerken, internette takılırken olan değer. Bilgisayarda hiç bir işlem yapmayınca 46 dereceyi görüyorum anca. Eskiden değerler bu kadar hızlı değişmezdi şimdi sanki daha hızlı artıyor ve azalıyor. Tekrar sürmek gerekir mi? Son sorumda daha önce sürülen macun işlemciye dağılmış biraz. Bunu kart yardımıyla dikkatlice temizlemek gerekir mi? Ya da bir peçeteyle temizlenir mi? Normalde sürülen yerin dışarısına taşmış yani.

Dosya Ekleri

• resim 1.jpg
    40,4 KB · Görüntüleme: 63
  • resim 2.jpg
    5,1 KB · Görüntüleme: 55
Isı değerlerinde anormallik gözükmüyor. Anlık olarak takılma macunu yenilemeden önce var mıydı?
Takılma derken anlamadım. Takılma yok şu anda ama bu değerler hoşuma gitmedi bu yüzden sormak istedim. Bu mesajı yazarken 47 dereceyi görüyorum. Öncesinde zaten 46 - 47 dereceleri görebiliyordum. Ben böyle 5 derecelik bir iniş beklerken hiç değişiklik olmaması canımı sıktı.

İnternette takılırken olayını yanlış anlamışım sorry. Isılarda problem gözükmüyor. İçine sinmediyse peçete yardımıyla silip tekrar sürebilirsin.

İnternette takılırken olayını yanlış anlamışım sorry. Isılarda problem gözükmüyor. İçine sinmediyse peçete yardımıyla silip tekrar sürebilirsin.
Bu değerler oyun oynarken kaç derece olmalı sizce? Son olarak ısıyı iletmesi için sürülen o demir tabakanın etrafına taşmış hep önceki macun. Ben sürdüm, benim sürdüğümde taştı. Bunu hafif nemli bir peçete ile temizlesek, sonra kuru bir peçete ile bir sorun olur mu?

Laptop olduğu için bu değerler masaüstüne göre farklı olabilir. Oyun içinde CPU ve GPU 75'i geçmediği sürece problem olmaz.

Laptop olduğu için bu değerler masaüstüne göre farklı olabilir. Oyun içinde CPU ve GPU 75'i geçmediği sürece problem olmaz.
Tekrar süreceğim muhtemelen. Değerler çok hızlı değişiyor eskiden böyle değildi sanki. İnce bir tabaka sürdüm aslında ama alttaki demir tabaka hafiften görününce hoşuma gitmedi daha fazla sürdüm ondan böyle oldu galiba.

İşlemcinin üstüne hafif dök. Küçük kürdan yardımıyla etrafına yayabilirsin.

Hocam az sürün, o kendi kendine dağılıyor zaten homojen olarak. Hangi macunu kullandınız?
Xigmatek PTI-G3606 kullandım. Bu demir tabakanın etrafına dağılmış biraz. Onu ıslak peçete yardımıyla temizlesem sorun olur mu? Şu an 53 derece alıyorum mesela bu değer hiç hoşuma gitmedi. Birazdan daha ince tabaka halinde süreceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…