Termal macun nasıl değiştirilir?

Makaleler
56
Yer
İstanbul
Herkese selamlar.

Benim külüstürün içini açtım.

20210505_154252.jpg

Şimdi burada ne nedir, nereye termal macun uygulamam gerek? Bir tanesinin üstünde (aşağıdaki) kağıt gibi yapışkan bir malzeme var, bende o yok. Ne yapmalıyım?

Doğru yoldasın.Bakır(Turuncu) telin altından çıkan parça işlemci. O gri gibi şeyler de kurumuş termal macun. İlk önce işlemci ve bakır telin üzerindekileri kolonyalı mendille sil. Sonra macunu işlemcinin üzerine küçük(leblebi kadar) damlat.Üzerine bir güzel yay ve cihazı topla. Ayrıca sürmek istediğin diğer parçalar da varsa aynı işlemi uygulayabilirsin. :)

Doğru yoldasın.Bakır(Turuncu) telin altından çıkan parça işlemci. O gri gibi şeyler de kurumuş termal macun. İlk önce işlemci ve bakır telin üzerindekileri kolonyalı mendille sil. Sonra macunu işlemcinin üzerine küçük(leblebi kadar) damlat.Üzerine bir güzel yay ve cihazı topla.

16202197262062298545184726132940.jpg

Sağ üstteki NVIDIA ekran kartı, onu temizledim. Bakırı da temizledim. Aşağıdaki işlemci sanırım, onu temizleyeceğim. Ancak sol üstteki ne bilmiyorum? Ve üstüne kağıt benzeri yapışkan bir malzeme var, onu çıkarmalı mıyım?
Marka model yaz Youtube'a onlarca model çıkar. Örneğin: Lenovo XXX thermal paste
Eski ve bilinmedik bir model.

Eki Görüntüle 1008765
Sağ üstteki NVIDIA ekran kartı, onu temizledim. Bakırı da temizledim. Aşağıdaki işlemci sanırım, onu temizleyeceğim. Ancak sol üstteki ne bilmiyorum? Ve üstüne kağıt benzeri yapışkan bir malzeme var, onu çıkarmalı mıyım?

Çıkarma thermal pad o. Elinde varsa değiştir, yoksa kalsın.

Eki Görüntüle 1008765

Evet aşağıdaki işlemci onu da temizle. Kağıt olan chipset. Onunla uğraşma bence.

Sayın okurlar tekrar söylüyorum eğer hiçbir şey bilmiyorsanız pc işine girmeyin sonuçları daha kötüye sokarsınız.
Hiçbir şey bilmiyor değilim... Böyle de öğreniyorum. Bilgisayarcı termal macun değişimine 200TL isteyince mecbur öğrenirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı