Termal macun nasıl temizlenir?

Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
8 GB Samsung DDR4 2133 MHz
Ekran kartı
Radeon 520
İşlemci
i5 7200U
Geçen sene nisan ayında dizüstü bilgisayarım için yeni termal macun alıp fan temizliği ve macun değişimi yapmıştım. Eski macunu yeni macunun paketinden çıkan ıslak bez ile silmiştim. Şu sıralar bilgisayarım yine ısınmaya başladı ve tekrar temizlik ve macun değişimi yapayım dedim. Eski macunu nasıl silebilirim? Geçen sene aldığım macun evde duruyor ve baktığımda hala kurumamıştı onu kullanabilir miyim tekrardan?

Alkol ile silebilirsin.

Alkol yoksa kolonya ile peçete ya da bir bez ıslatılıp silinebilir. Ayrıca macunu kullanabilirsiniz sorun olmaz.

Alkolle temizlemek eğer kurumuşsa çok mantıklı ama kurumamışsa temiz bir bezde iş görür. Termal macun kaliteliyse kurumamışsa tabii tekrar tekrar kullanabilirsin.

Bilgisayarı full kullanmaya ısınmaya zorlayın. Ardından da sökme işlemleri yapın yoksa direkt sökerseniz pinlerin yamulma olasılığı da var.

Alkol dedikleri maddenin tam adı izopropil alkol resmen camsil gibi tertemiz yapıyor uçucu olduğu için zarar da vermez.

Dizüstü bilgisayar var bende. İşlemcisi anakarta lehimli olduğu için yerinden çıkacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…