Termal macun seçimi

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba değerli Technopat sakinleri. Müşterilerim için ekran kartı bakımlarında Thermal Grizzly'nin 11.8 w/m-K ve 12.5 w/m-K macunlarını kullanıyordum. İşlemciler içinde Arctic MX-4 ile Cooler Master MasterGel Pro macunlarını kullanıyordum. Elimdeki macunlar azalmış durumda ve yeni macun bakmaktayım. Birlikte çalıştığım board tamircisi dostlarımdan öneri istediğimde sanki ağız birliği yapılmış gibi Pullsar Pullwark ve Pullsar Icedragon macun önerileri aldım. Bu macunlar fiyat olarak uygun olmasa da beklentileri çok iyi karşıladığı söyleniyor. Bazı ürünlerde 12 w/m-K iddiası varken bazılarında 20 w/m-K iddiası var. İşin garibi 20 w/m-K üretimi yapması pek kolay olacak bir şey değil ve bana mantıklı görünmedi. Sizce bu Pullsar ürünleri denemeli miyim? Uzun vade kullanımda deneyimi olan biri deneyimini paylaşırsa memnun olurum. Eğer ki gözüm kesmezse eskiden kullandığım ürünlerden yine devam edeceğim.

Hocam zaten elinizde var siz daha üst seviye bir macun arıyorsunuz ama emin mi olamadinız konuyu tam anlamadım. @erengore @Marix

Özellikle son nesillerde gelen işlemcilerde soğutma olayı bayağı ciddi sorun çıkartıyor. Kendimde bu durumu yaşıyorum. Buna gayet iyi bir çözüm olacak macun arıyorum desem daha doğru olur. Kendi kullandığım sistemde Thermaltake'in macununu kullanıyorum. Ryzen 7 7700X işlemci ve Aorus WATERFORCE 360 Sıvı soğutma ile render yaparken 140W package güç tüketiminde 90 dereceleri görüyorum. Sıvı soğutmanın performansına bakıldığında bayağı hızlı bir soğutma sistemine sahip fakat macun yeterince hızlı şekilde ısıyı iletmediği için yetersiz kalıyor. Thermal Grizzly macununda daha iyi sonuçlar alıyorum fakat bu macundada erkenden kurumalara denk geliyorum. Bana bu pullsar macunu öneren dostlar çok uzun süre boyunca bozulma olmadan kullanım olabileceğini söylüyorlar fakat yapılan müşteri yorumları dışında hiçbir düzgün yorum bulamadım. En azından 1 yıl kullanmış birinin yorumunu görsem ve 1 yıldır bozulma yaşamadım dese direkt olarak atlarım. Gerçekten testlerde inanılmaz hızlı ısı aktarımı yapıldığını gördüm. Örnek video paylaştım. Videoda 18:50'de testi durdurduğunda 2-3 saniyede 79 dereceden 40 derecelere düşüyor. Eğer ki uzun vade için yine aynı durum devam ediyorsa bu macuna geçmeyi düşünüyorum. Bu sebeple bir öneri arıyorum. Özellikle ekran kartı tamiri/temizliği yaptığım müşterilerimin macunları 1 yıl sonra sorun çıkartmaya başladığından uzun vadeli dayanabilecek bir macun aramaya başladım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Thermal Grizzly markası masaüstü işlemcilerde iyi iş yapıyor, GPU ve mobil tarafında çoğu macununun pumpout sorunu var, bir süre sonra başlayan sıcaklık sorunlarının da sebebi bu.

Öncelikle masaüstü işlemciler için ayrı, GPU için ayrı macun kullanabilirsiniz, veya ikisine de birden uygulanabilir macunlarda var, önerilere göre değil tecrübelere göre macun almanızı tavsiye ederim.

Mesela Thermal Grizzly Hydronaut GPU ve mobil işlemci için öneriliyordu, 2 ay sonra GPU'da taşma yaptı.

Sizin için fiyat performans mı önemli? Fiyatı önemli değil performansı iyi olsun yeter mi diyorsunuz?

Son düzenleme:
Sizin için fiyat performans mı önemli? Fiyatı önemli değil performansı iyi olsun yeter mi diyorsunuz?

Fiyatı önemli değil. Yine eski macunlarımdan alıp çok yüksek güç tüketmeyen sistemler için kullanmaya devam edeceğim. Elimdeki sistem gibi olan sistemler için özellikle CPU için macun bakmaktayım. Performans konusunda kesinlikle tatmin edici bir macun arıyorum. Önerilerde de sürekli olarak Pullsar'ın bu ürünlerine denk geldiğim için bu ürünlere geçiş yapmayı düşünüyordum. Bu tip sistemlerde macun seçerken kesinlikle fiyatı kenara atıyorum. Performans çok daha önemli.

Pullsar'ın termal Pad'ini kullandım, başarılı, macunu için yorum yapamayacağım.

Kaliteli termal macunlar arasındaki ısı farkı en fazla 1-2 derece, ben size hangi macunu önerirsem önereyim Thermal Grizzly performansında olur, sizin aradığınız sıvı metal performansı, onu hiçbir macundan alamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…