Termal macun sürdükten 2-3 hafta sonra bitiyor

Tentwolf55

Kilopat
Daha fazla  
Dell G3 (i5 8300H) laptopuma Cooler Master Mastergel Pro sürdükten sonra 2-3 hafta içinde sıcaklıklar çok yukarı çıkıyor. Sürdüğüm anda -150MV undervoltla yükte maksimum 80 derece görüyor fakat 2-3 hafta sonra tekrar 98-99 dereceleri görüyor. Son 2.5 ayda 3 kere termal macun değiştirdim artık gına geldi değiştirmekten Turbo Boost'u kapatıp kullanıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bitiyor demek biraz yanlış oldu. İşe yaramaz hale geliyor daha doğru.

Soğutmanızda bir problem var muhtemelen. Bu arada vidaları düzgün sıktığınızdan emin misiniz? i5 7300HQ'ya Cooler Master HTK-002 sürdüğümde bile 90 derecelerden 70'lere iniyor. En son çözüm servis olabilir.

Macun sürerken işlemci zarar görmüş kullanıcı hatası demeleri muhtemel :d

Şimdi içini açtım vidaların sıkılığına kontrol ettim. Herhangi bir problem yok gibi gözüküyor.

Koç servismiş sanırım Dell'in yetkili servisi hiç uğraşmayı düşünmüyorum

XTU testlerinde sıcaklıklar çok garip oynuyor. 72- 99 arası anlık değişim oluyor ve devamlı Thermal Throttling ve Power Throttling oluyor. PT için thermal pad değişimi düşünüyorum belki ondan sonra sorunum çözülür.

Son düzenleme:
Termal macunun orijinal olduğuna eminim Vatandan alınma. Ama sorununda termal macundan kaynaklandığını düşünüyorum. Termal macun önerisi alabilirim. Bütçem 50-60 TL .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…