Termal macun sürmeden işlemci fanı takılır mı?

Anlck

Hectopat
Daha fazla  
Yeni aldığım Ryzen 3 1300X işlemciyi ve işlemci fanını termal macun sürmeden monte edersem bır sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciden bir verim ve performans alamassın ama yanmazda kendini resetler pc ortaya çıkan yüksek ısılarda. Bir kaç sene önceki bilgisayarımda eskisi gibi verim performans alamadığımı farkettim oyun olsun diğer işlemler vs heleki aynı oyunu daha önce yüksek ayarda oynar iken o esnada lowda kasarak oynuyordum dedim burda bir terslik var. Arkadaş dediki macunu falan kontrol ediyormusun dedim o nedir ? Meğerse hiç macun kalmamış o işlemciyi 5 sene kullanmıştım 4.5 seneye varınca ben macun yeniledim Kullanımı ise gayet basit işlemciyi yuvaya kilitledikten sonra üzerine bir damla macun sık, ondan sonra ise fanı takma pozisyonunda tut ve alt kısmıyla macunu yaydır biraz nazik dokunuşla sonra ise fanı tamamen oturt olsun bitsin

Takılır ancak iletim çok çok az olacağı için işlemciniz fazla ısınır, fazla ısı da işlemcinin frekans düşürmesi yani performans düşürmesine neden olur yani takmak önerilmez. Çok çok kötü bir durumdaysanız diş macunu vb sürenler varmış ama tekrar söylüyorum önermiyorum.

İşlemciyi aldım Fanının altında sürülü vardı birazcık ama malasef yanlışlıkla parmağımla dokundum biraz bulaştı parmağıma tekrar sürmeme gerek var mı? yoksa yeterlimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…