Termal macun sürmek gerekli mi?

Daha fazla  
Laptopu 6 ay önce aldım hala stok macun duruyor üstünde. Pek bir sıcaklık sorunu yoktu ama fanlar tozlandigi için söktüm. Termal macun hala sıvık formda yani tamamen kuru değil. Yeni sürmeye gerek var mı?

IMG20250424141444.jpg

IMG20250424143013.jpg

Termal macun bir süreden sonra pump out ve laptopun soğutma kalitesine bağlı. Termal pad daha uzun ömürlü oluyor diye biliyorum laptopta. Macununu yenilesem bile CPU hala 100 dereceyi görüyor.

Termal macun bir süreden sonra pump out ve laptopun soğutma kalitesine bağlı. Termal pad daha uzun ömürlü oluyor diye biliyorum laptopta. Macununu yenilesem bile CPU hala 100 dereceyi görüyor.

Sıcaklık sorunu yoksa bence gerek yok sürmeye.
Pek sıcaklık sorunum yoktu aslında. Fanlar biraz tozlanmıştı onun için söktüm.

Şu an gerek yok o zaman.

Ben temizledikten sonra fanlar 90B hatası verdi ve usbler çalışmamaya başladı ben de tamirciye götürdüm macundan dolayı kısa devre yaptığını söyledi ve temizledi, şu an sorunum yok. Götürdüğüm yer kırmızı ile işaretlediğim yerler ve VRAM'lerde macun olmaması gerektiğini söyledi bu doğru mu? Buralarda macun kullanmamak sorun yaratır mı veya pad daha mı uygun? Bu arada üstündeki macunların hepsi stok macun ben daha önce sürmedim.

WhatsApp Image 2025-04-26 at 20.00.31.jpeg

@efebatiin hocam rica etsem bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Pek sıcaklık sorunum yoktu aslında. Fanlar biraz tozlanmıştı onun için söktüm.

Şu an gerek yok o zaman.

Ben temizledikten sonra fanlar 90b hatası verdi ve USB'ler çalışmamaya başladı ben de tamirciye götürdüm macundan dolayı kısa devre yaptığını söyledi ve temizledi, şu an sorunum yok. Götürdüğüm yer kırmızı ile işaretlediğim yerler ve VRAM'lerde macun olmaması gerektiğini söyledi bu doğru mu? Buralarda macun kullanmamak sorun yaratır mı veya pad daha mı uygun? Bu arada üstündeki macunların hepsi stok macun ben daha önce sürmedim.

Eki Görüntüle 2478468

@efebatiin hocam rica etsem bakabilir misiniz?

Kafayı yemelik ya, VRM ve VRAM'daki şeyler termal macun değil, termal putty olarak geçiyor yeni bilgisayarlarda fabrikadan çıkışlı böyle geliyor artık bunu bir bilgisayarcının bilmemesi çok saçma inşallah o PuTTY'leri silmemişdir çünkü Türkiye'de bulmak çok zor. Ayrıca hangi marka macun sürdünüz? Çoğu macun iletken değildir.

Kafayı yemelik ya, VRM ve VRAM'daki şeyler termal macun değil, termal putty olarak geçiyor yeni bilgisayarlarda fabrikadan çıkışlı böyle geliyor artık bunu bir bilgisayarcının bilmemesi çok saçma inşallah o PuTTY'leri silmemişdir çünkü Türkiye'de bulmak çok zor. Ayrıca hangi marka macun sürdünüz? Çoğu macun iletken değildir.

Alırken tartıştık biraz. Fabrika çıkışlı öyle olduğunu daha once aynı model farklı bilgisayar söktüğümü ve aynı şeklide olduğunu soyledim fakat anlamadı. Tamamen sildi mi bilmiyorum müsait olunca açıp bakacağım. Eğer sildiyse termal pad uygun olur mu?

Ben macun sürmedim hocam direkt HP'nin sürdüğü macunlar onlar. Fanlar tozlanmıştı onun için söktüm, sökmüşken de macunları kontrol ettim kapadım. Soğutma bloğunu takmadan önce kontrol ettim bir şey yoktu taktıktan sonra yazdığım sorunlar ortaya çıktı.

Açıp kontrol ettim sağ olsun hepsini silmiş hocam. Termal ped aynı işlevi görür mü?

Son düzenleme:
Aman aman PuTTY'leri mi silmiş. O şekilde kullanmayın ayrıca bloğu her kaldırdığınızda macunu yenilemelisiniz. Hatrını sormak için bakmayın. Pullsar PuTTY-Thermalright heilos alın uygulayın bir daha açmamak üzere.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı