Termal macun sürmemek sorun yaratır mı?

01turk06

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3070
İ5 14600KF
32 GB RAM
1T SSD
Termal macunu yenilemezsem, PC'ye ne olur? Performansı azalır mı?

Ekran kartı: RTX 3060 OC 12 GB.
i5 12400F.
Anakart: Prime-H610M-K-D4

Son düzenleyen: Moderatör:

i5 12400F.
1-Isınır
2-Isınmadan frekans düşer
3-Frekans düşmesinden yavaşlar. OverVoltage yaparak biraz daha dayandırırsın.

i5 12400F.
Değiştirmemek ile sürmemek arasında ciddi fark var. Sıcaklık sorunu mu yaşıyorsunuz=?

Mevcut macun özelliğini yitirirse aşırı ısınma ile performans kayıpları yaşanır. Daha önemlisi işlemciler ve anakartın zarar görme ihtimali yükselir. 12 yıllık dizüstüne hiç bakım yapmamıştım. Ansızın görüntü kesilmeleri ve kapanmalar yaşanmaya başlamıştı. Termal macunu yeniledim, 2 aydır hiçbir sorun yaşatmadı.

Kardeşim 5 TL'ye ikinci el tek kullanımlık al sür ama sakın sürmemezlik yapma aşırı ısınır. Tabii zaten iyi 200 TL olan bir macunu neden sürmemezlik yapıyorsun ki?

Bilgisayar için kritik düzeyde bir şey işlemciyi sakin tutuyor bence sürmemezlik etme kesinlikle sür.

İşlemci ve anakart zarar görmez yanlış bilgi vermeyin. Termal macun sürmezseniz bilgisayar açılmaz, yenilemezseniz sıcaklıktan dolayı sürekli frekans düşürür drop yersiniz.

Termal macun sürmemek tıpkı soğuk havada don giymemeye, yağı suyu koyulmamış arabaya binmeye benzer. Her an bir şeyleri kucağınıza alabilirsiniz

Ben işlemcinin termal macununu 11 yıldır hiç yenilemedim. Muhtemelen dünyadaki en kuru şeydir şu an orası. Normalde bir sorun yaşamıyorum, ancak sıcak yaz aylarında 1-2 saat oyun oynarsam PC kapanıyor. Sende de aynısı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…