Termal macun sürülen Monster Abra A7 v12.1 bilgisayarda ekran kartı 80 derece oluyor

370040

Hectopat
5 yıllık Monster Abra A7 v12.1 modeline sahibim. Daha önce bakıma 3-4 kez götürdüm ancak her zaman sıcak çalışan bir cihazdı ve bakım işe yaramıyordu. CPU ve GPU 90ları görüyordu. Bu yüzden kendim içini açıp görmek istedim ve fan girişinde biriken tozları aldım. Termal macunu nizami bir şekilde sürdüm ve üstünü kapadım. Çok ilginç şekilde CPU 70 dereceyi aşmıyor artık. Ancak GPU eğer Turbo mod yoksa 80 dereceleri görüyor 10 dakika içinde %100 yük altındayken. Turbo fan açıksa da 75 derecede kalıyor. Şu kırmızı yerler fanla bitişik değil ve aralarında boşluk var. Üstüne bastırdığımda aşağı yukarı oynuyorlar ama yapısı böyle. Oradan kasa içine sıcak hava mı üflüyor acaba diye tedirgin oldum ancak default hali de bu şekil galiba. Üstteki bandımsı şeyleri acaba fana yapıştırmalı falan mıyım? Vidaları tamamen sıktım sizce GPU ile bakır panel arasında boşluk mu kalmıştır?

Son düzenleme:
Monster için normal bir sıcaklık 90 geçmediği sürece sıkıntı yok. Monster kontrol merkezinde zaten sıcaklıkla ilgili uyaranda bulunuyor.

O siyah parçalan havanın soğutucu bakır bloğa gitmesini sağlamak için var. Onları sökersen soğutma performansı azalır. Yapıştırmaya gerek yok, kasayı kapadığında zaten çok boşluk kalmaz oarada.

90 derece monster için normal. Dediğiniz boşluk paneli kapatınca kapanıyor. Fakat aklınızda bir sorun varsa servise geri götürüp fan hızlarının düşük olduğunu söyleyin ve ölçüm yapılmasını isteyin, eğer bir sıkıntı varsa fan değişimi talep ederler.

Boşluktan kastım şu hocam. Fan ile bakır blok ızgarası arasında boşluk var.

Bende de A5 v19.3 var. PTM 7950 uyguladım, ek olarak 3000 RPM bir notebook soğutucu kullanıyorum.
Tam yük altında 12700h 71 dereceyi, 3050 ti 60 dereceyi pek geçmiyor.
Soğutucu biraz pahalı olabilir fakat PTM 7950 kesinlikle fark edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…