Termal macun ve ped sonrası ısınmada artış

napterz

Femtopat
Merhabalar. Kullandığım MSI GE75 Raider 9sf modeli olan laptopuma 1 yıl sonra termal macun değişimi yaptım. Kullandığım macun Arctic MX4. Ancak sıcaklık değerlerinde herhangi bir değişim olmamıştı. Daha sonrasında ekran kartında bulunan VRAM'lerin üstünde bulunan termali değiştirip yerine termal ped kullandım. Bu seferki değişimde daha fazla sıcaklık artışı oldu ve AIDA64 testi uyguladığımda 1. dakikada cihaz mavi ekran hatası verdi. Aklımda bulunan sorular şunlar;

Bu resimde bulunan laptop bana ait değil ancak benim laptopuma macun uygulamadan önce resmini çekmediğim için bu görüntüyü internetten aldım. Kırmızı ile işaretlediğim yerlerde bu şekilde macun vardı ve bunları silip termal ped sürdüm. Sıcaklık artışı bu pedlerden olabilir mi? Kullandığım ped Arctic termal ped 1.0mm

Laptopuma uyguladığım termal macun ve pedler bu şekildedir. Herhangi bir yerde yanlışlık yaptığımı düşünmüyorum ancak gözden kaçırdığım bir kısım olabilir diye resmini çekmek istedim. İkinci sorum ise bu pedlerin hangi laptopa hangi boyutta koyulacağına dair bir bilgi var mıdır? Bunu sormamın sebebi kendi laptopum için bu bilgiyi bulamamış olmamdır.
Termal ped ve termal macun uygulamalarını yaptıktan sonra AIDA 64 testinin 1. dakika 24. saniyesinden sonra sıcaklıklar bu şekilde oldu. İlerleyen 5-10 saniyenin ardından laptop mavi ekran verdi.

Mavi ekran görüntüsü.

Ürünlerin linkini de buraya bırakıyorum.
Termal macun: Arctic Mx-4 2019 Edition 8g Termal Macun Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Termal ped: OEM Arctic Termal Pad 8w 0.5mm 15x15mm - 10 Lu Paket Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Hocam termal macunları çok sürmüş olabilirmisiniz o zaman da olur.

Şimdi doğru mu anladım? Siz termal macun bulunan VRAM'lere termal ped mi taktınız?

Şimdi doğru mu anladım? Siz termal macun bulunan VRAM'lere termal ped mi taktınız?
Evet bu şekilde yaptım. Eğer VRAM'lere cpu ve gpu ya kullandığım macun sürülebiliyor ise şimdi bu işlemi yapabilirim.
Kullandığınız ürünler sahte olabilir.
Bundan iyice sıkıntı duymaya başladım hocam. Nerede fazla yorum görürsem göreyim sahte olabilir diyorum ve nerede orijinal bulabileceğimi bilmiyorum.

Hocam termal ped işini kafanıza göre yapmamalısınız. Çok ezilirse veya çok boşluklu kalırsa soğutma yapamaz. Termal pedleri söküp termal macun uygulayın. Tamirciler ekran kartı tamirlerinde kendi kullandıkları termal macunların yapısı farklı olduğu için fabrikasyon termal pedleri söküp uygun bir termal ped takıyorlar. Yani termal ped ayarlamaktansa termal macun sürün. Soğutma olarak fark etmez.

Tahmini söylüyorum.
Termal macun sıvı yani kalınlığı yok denecek kadar. Ama termal pedin bir kalınlığı var. Siz termal ped taktığınızda ve üstünü bakırla kapattığınızda VRAM'lere basıç uygulanıyor ve sanırım mavi ekran yiyorsunuz(TAHMİN). Eğer termal macun sürüldüyse hemen termal pedleri çıkartın ve termal macun sürün. Çok sürmeyin amaç ince olması zaten. Bir nokta kadar koysanız bile yeter. Bunların çipleri küçük olduğundan fazla kaçıyor.

Hocam termal macunları çok sürmüş olabilirmisiniz o zaman da olur.
Gpu için ince X şeklinde sürüp plastik spatula ile yaydım cpu içinde düz bir çizgi sürüp yaydım hocam. Fazla sürdüğümü düşünmüyorum ancak tekrar açarsam bundan daha az süreceğim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Şu bilgiyi bilmiyorum hocam. Size sormak isterim. VRAM'lere normal cpu ve gpu ya sürdüğümüz termal macunlar sürülebilir mi ? Eğer bu şekilde olursa hala mx 4 ten duruyor. Açıp sürebilirim.

VRAM üzerinde bulunan orijinal termal pad ile yeni koyduğun termal padlerin kalınlığı aynı olması lazım 0.5 mm yüksek olsa bile ya da düşük hiçbir faydası olmaz. Orijinali 0.75 ise yeni koyacağında 0.75 olması gerekir bu bilgiyi bulmak cidden çok zor MSI forumlarına konu açıp bilgi alabilirsin.

Termal macunu aşırı sürmemeniz gerekir çok ince bir yapıda olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…