Termal macun vs Snowman M200 soğutucu

kerimbzd

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB, 3000MHZ (8 GB CORSAIR X 8 GB GSKILL)
Ekran kartı
ASUS DUAL RX 580 4G
Anakart
Asus B450M-K
İşlemci
RYZEN 5 2600
Arkadaşlar merhaba. Ekran kartım 85 dereceleri görüyor. Termal macun almayı düşünüyordum ve Thermal Grizzly Hydronaut almaya karar vermiştim. Sonrasında Snowman M200 soğutucuyu görünce kafam karıştı. Macun 180TL, kule tipi soğutucu 220TL ve içinden de 2 w/mklik bir termal macun çıkıyormuş. Soğutucuyu alıp macunu ekran kartı için de kullansam daha karlı olmaz mı, iş görür mü?

2 w/mk değerli termal macun işinizi görmez. Alıcağınız termal macun 11.8 w/mk değerinde. (w/mk = iletkenlik) kısacası w/mk ne kadar çok olursa daha iyidir.

2 w/mk değerli termal macun işinizi görmez. Alıcağınız termal macun 11.8 w/mk değerinde. (w/mk = iletkenlik) kısacası w/mk ne kadar çok olursa daha iyidir.
Hocam anladım ama bir tarafta da aşağı yukarı o fiyatlara soğutucu alınabiliyor olması kafamı karıştırıyor.

Hocam anladım ama bir tarafta da aşağı yukarı o fiyatlara soğutucu alınabiliyor olması kafamı karıştırıyor.

Kuzenimin kullandığı işlemci ile aynı işlemciyi kullanıyorsun fakat onda bu kadar ısınma yoktu stok fan kullanıyor. Senin termal macunun yenilenmesi lazımdır.

Hocam problemi ekran kartında yaşıyorum. İşlemcide sorun yok. Bir taşla iki kuş hesabı olur diye soğutucuya yöneldim.
Kuzenimin kullandığı işlemci ile aynı işlemciyi kullanıyorsun fakat onda bu kadar ısınma yoktu stok fan kullanıyor. Senin termal macunun yenilenmesi lazımdır.

Hocam problemi ekran kartında yaşıyorum. İşlemcide sorun yok. Bir taşla iki kuş hesabı olur diye soğutucuya yöneldim.

Sorun ekran kartında ise pardon işlemci sandım, fakat o aldığın fan hiçbir etki etmeyecek ekran kartına bunu bil çünkü bakır borular CPU'ya takılacağı için ekran kartındaki hiçbir ısıyı soğutmayacak. Kısacası ekran kartına termal macun al

Tekrar anlatayım Söylediğinizi biliyorum anlatmaya çalıştığım soğutucudan çıkan macunu ekran kartına da kullanırım, aynı fiyata hem işlemci serin çalışır hem ekran kartı kafası

Tekrar anlatayım Söylediğinizi biliyorum anlatmaya çalıştığım soğutucudan çıkan macunu ekran kartına da kullanırım, aynı fiyata hem işlemci serin çalışır hem ekran kartı kafası
Soğutucu olarak onu tercih edebilirsiniz ama termal macununun ısı iletkenliği o kadar iyi değil. Yani sıcaklıkta çok değişiklik olacağını sanmam. Yani 200 TL daha ekleyip kaliteli bir macun almanız daha doğru bir karar olacaktır. Sadece macun da alabilirsiniz fandan vazgeçip. Yani 200 tlye iyi bir macun mu alacaksınız yoksa 1 tane işlemci fanı ve idare eder çok da iyi olmayan bir macun mu onu seçin siz. Macunu gene idare eder de o kadar çok performans almazsınız o macundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…