O kadarına bakmadınız ama 6 sayfa mesaj yazılmış, sizin dediğinizi birileri mutlaka belirtmiştir değil mi? Aynı mesajı tekrar yazacağınıza şöyle bir göz gezdirseydiniz konu sahibinin her sayfada en az 1 kere herkese bu ürünün fabrika çıkışlı bu şekilde geldiğini açıklamaya çalışırken çıldırdığını, hatta @AidenPearce'ın üstüne termal macun sürülebilen MOSFET'ler açıklamasını da görürdünüz.
Millete 6 sayfa boyunca MOSFET'lerin zaten öyle geldiğini, bir şey sürmediğimi anlatıyorum, ardından siz gelip hiçbir şey okumadan oralara neden sürdünüz sürmeyin diyorsunuz.
Konuya yeni geldim. Direkt kovalamak yerine anlatabilirsiniz. 6 sayfayı neden tutup okuyayım. Tavsiyem üstündeki termal macunu silin termal ped takın. Uğraşmak istemiyorsanız sizin bileceğiniz bir şey.
Konuya yeni geldim. Direkt kovalamak yerine anlatabilirsiniz. 6 sayfayı neden tutup okuyayım. Tavsiyem üstündeki termal macunu silin termal ped takın. Uğraşmak istemiyorsanız sizin bileceğiniz bir şey.
Hocam hala tavsiye veriyorsunuz. Bilmiyorsanız yorum yapmayın bari. Termal macun sürülmesi gereken mosfetler onlar. Rica ediyorum daha fazla yorum yapmayın bilgi kirliliği yaratıyorsunuz.
Evet belli ki hala fazla geliyor. Yaymadan sürüp kapatınca miktarı her zaman kestiremiyoruz, sizin başınıza geldiği gibi taşabilir veya yetersiz gelebilir vb., ama bu metodun avantajı da hava boşluklarını en aza indirmesi.
Yayacaksanız çok ince bir tabaka olmalı dediğim gibi. Hava boşluklarına dikkat ederek dikkatli sürülmeli, hatta bazı boşluklar görünmeyebilir bile. Ama boyutu konusunda sıkıntı var. Her yere yaydığınızdan emin olmanız gerekli ama aynı zamanda ince bir tabaka olmalı. (kart, spatula kullanılabilir).
Şu videoda da maşallah sağlam sürüyor. Bu da taşıyordur mutlaka, o zaman Thermal Grizzly Kryonaut ve Arctix MX-4 gibi macunlar elektrik iletkenliği taşımadığı için taşsa da bir sıkıntı olmaz, sadece daha sonradan o taşan yerleri yıllar sonra kuruyunca temizlemek isterseniz zor olabilir.
Değil mi? Bu kadar sayfa hep bot, kimse aynı şeyi defalarca yazıp fikrini belirtmemiş zaten. (!)
Hocam %100 taşmayacak şekilde uygulamak da oldukça zor. Önceki miktardan biraz daha az sürüp direk uygulayın derim, veya videolardaki miktar gibi. daha fazla macun kaybı olmasın. Videolarda da benzer şeyler gösterilmiş zaten.
İnsanlar size yardım etmeye çalışıyor bu kadar agresif olmanıza gerek yok. Herkes her konuyu baştan aşağı okuyacak diye bir şey yok. Siz bildiğinizi yapın her tarafa basın macunu takın soğutucuyu gümbür gümbür kullanın.
Hocam hala tavsiye veriyorsunuz. Bilmiyorsanız yorum yapmayın bari. Termal macun sürülmesi gereken mosfetler onlar. Rica ediyorum daha fazla yorum yapmayın bilgi kirliliği yaratıyorsunuz.
Sosyaldeki bu çok bilmiş ve konuya lönk diye atlayan arkadaşlara resmen sövesim geliyor. Git mesajını başka yerde kas kardeşim demek lazım hocam çok haklısınız bu konuda