Termal macun yenilemeden soğutucu değiştirilir mi?

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung S25
İtopya'dan daha bugün hazır sistem aldım ve içinde işlemcinin kendi sogutucusu takılı geldi. Ben ise yeterli olacağını sanmadığım için extra olarak kule tipi soğutucu aldım. İşlemcinin orijinal fanı ile kule tipi sigutucuyu değıştırırken termal macun yenilemek zorunlu mu?

İyi olur. Aldığınız soğutucudan macun çıkacak, eskisini silip onu uygulayacaksınız.

Termal macun uygularken yanlışlıkla fazla veya az sıkarsam bir arıza yapar mı sistem?

Yenilemeniz çok daha iyi olur hocam.

Termal macun uygularken yanlışlıkla fazla veya az sıkarsam bir arıza yapar mı sistem?
Sistem arıza yapmaz ama ısınma yapar eğer yanlış uygularsanız.
Çok korkmanızı gerektirecek bir durum değil, Youtube'den 'How to apply thermal paste' diye aratıp önerilen şekilde sürseniz yeterli.

Değiştirmeni öneririm. Ben 2 yöntem ile sürüyorum. Birinci yöntem 3x3 tekniği: mercimek tanesi kadar boyutta toplam 9 kere yukarıdan aşağıya doğru sıkıyorum daha sonra soğutucuyu üstüne kapatıyorum. İkinci yöntem işlemcinin en üst kısmına yatay şekilde biraz macun sıkıyorum daha sonra termal macun kaşığını aşağı doğru sürüklüyorum tıpkı duvar boyar gibi.

İyi olur. Aldığınız soğutucudan macun çıkacak, eskisini silip onu uygulayacaksınız.

Hocam UX200 model bir sogutucu aldım içinden herhabgi bir şırınga tarzında bir şey çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…