Termal Macun Yenilemeden Soğutucuyu Söküp Takmak

Daha fazla  
Yaklaşık 2 hafta önce Ryzen 5 2600X işlemcime Thermaltake TG-4 termal macun sürdüm.
Şimdi de kasayı değiştirme fikri aldım, işlemciyi çıkartıp termal macunu yenilemeden taksam bir sıkıntı olur mu?

Ayriyeten termal macunu biraz hor sürdüm pek bilmediğim için, Thermaltake TG-4 termal macunun hepsini kullandım fakat kredi kartıyla sürdüğüm için kredi kartında termal macun kaldı hepsi işlemciye gitmedi.

İşlemciye termal macunu sürüyorum, yayıyorum kenarları boş kalıyor tekrar döküyorum, bu sefer de başka taraf boş kalıyor, ben de hepsini döktüm.

Acemi olduğum için bu işlerde, biraz taşırdım. Belki işlemci pinlerine az bir şey gitmiş olabilir bu bir sıkıntı çıkartır mı?
İşlemciyi çıkartıp termal macun yenilemeden, tekrar başka kasaya taksam sıkıntı olur mu?

O derece sürmene ya da yaydırmana gerek yok, işlemci büyüklüğüne göre ortasında bir miktar koy ve soğutucuyu tak, bu yeterlidir.
Eğer soğutucuyu çıkardığında altında hala sıvı şekilde macun varsa başka bir yere takabilirsin, yenisini sürmek ile arasında ne derece fark olur bilemem ama bir macun alana kadar kullanılabilir tabiki.

Sistemi başka kasaya transfer edeceksen neden işlemciyi çıkartıyorsun ki? Stok fan bile çıkartılmaz normalde.

Soğutucuyu çıkarmanıza gerek yok. Anakartı kasadan çıkartırken ekran kartını ve SATA kablosunu çıkartıp hazır halde geçirin.

Teşekkürler.

Peki işlemci pinine termal macun gelmesi bir sıkıntı çıkartır mı?

Fazla sürülmesi bir sıkıntı çıkartır mı?
Gözlemledim aşırı ısı yok.

Teşekkürler.

Peki işlemci pinine termal macun gelmesi bir sıkıntı çıkartır mı?

Fazla sürülmesi bir sıkıntı çıkartır mı?
Gözlemledim aşırı ısı yok.

Macun gelen pinleri sil yavaşça bitsin, fazla ya da az sürülmesi asla büyük sorunlar çıkarmaz, belli sıcaklık farkları olur yeteri kadar sürmeye bak

2 hafta önce sürmüştüm macunu, kurumuştur diye düşünüyorum nasıl sileceğim?

2 haftada kuruma ihtimali yok Kurumuş bile olsa kolonyalı bir mendil al ya da peçeteye kolonya dök ve sil, diş fırçası kullanabilirsin daha inatçı macunlar için.

Macunu silmeden önce işlemciye stres testi falan yap biraz ısınsın böylece macunun donukluğundan kurtulursun diye düşünüyorum. Tabi bu dediğim şey pinleri temizlemeye kalkarsan geçerli, temizlemeyeceksen ve sıcaklıklarda problem yoksa hiç uğraşmana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…