Termal macun yenilemenin püf noktaları

Makaleler
2
Daha fazla  
Termal macun yenileyeceğim. Acaba bunun püf noktaları var mı? Olabileceğince ince sürmeliyim bunu biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az miktar sıkıp işlemcinin tüm yüzeyine yayın fakat üzerine fan geldiği zaman etrafa taşmasın yani şunun gibi:

Intel yada AMD farketmez bu yöntemi uygulayın.Dün aynısını 4590 işlemcime uyguladım işlemci boşta 33-37 derecede çalışıyor.Sizede tavsiye ederim.

Açıkçası, arka arkaya üç üyenin birden yanlış tavsiyede bulunmasını son derece endişe verici buldum. Çünkü termal macunu işlemci yüzeyine yaymaya çalışmanın hava kabarcıkları oluşturacağı ve olması gerekenden daha kalın bir tabaka oluşturarak ısıl direnci artıracağı en temel bilinen gerçektir. Macunu işlemcinin ortalarına doğru ve küçük miktarda uyguladıktan sonra hiç dokunmayıp soğutucunuzu monte ettiğinizde, soğutucunun kendi basıncıyla macununuz yüzeye en uygun kalınlıkta dağılacaktır. Böylece yalnızca iki metal yüzey arasındaki çatlakları ve boşlukları doldurarak işlevini en verimli şekilde yerine getirecektir.

kralsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…