Termal macuna ihtiyaç duymayan işlemciler

Makaleler
24
Yer
Kars
Arkadaşlar acaba termal macun olmadan bile serin çalışmayı başaran işlemciler 1nm ve sonrası zamanlara ulaştığımız zaman mümkün olabilir mi? Nm azaldıkça daha az güç tüketimi ile daha az ısınma meydana geliyor. Termal macuna son vermek işlemcilerde gelecek nesillerde sizce mümkün olabilir mi?

İyi günler benim bir sorum olacaktı yeniyim burada öncelikle . Ben core 2 quad 9550 aldım önceden dual core e5200 kullanıyordum yeni ıslemcime fan almalimiyim yoksa eski islemcimin fanı idare eder mi

Fizikçi bilim adamlarına göre sınır 8nm ve aşşağısı imkansız gibi.

Silikon yerine daha kaliteli bir malzeme kullanılarak, daha düşük NM üretimi gerçekleştirilemez mi?
Pek sanmıyorum. Çok küçülmesi demek atomlar ve elektronların çok yaklaşması demek. Sıkıntılar çıkacaktır. Bu konu ile ilgili çok güzel makaleler var internette okumanı tavsiye ederim.

Silikon yerine daha kaliteli bir malzeme kullanılarak, daha düşük NM üretimi gerçekleştirilemez mi?
7 nm ve altı kuantum fiziği.

Ama bir işlemci iskeleti üzerine bir tane yerine iki tane transitör topluluğu koyabilirler.

7 nm altında 2 atom boyutu oluyor. Bu da elektronların başıboş hareketlerine yol açıyor. Bu tür bir durumda işlemci stabil çalışamaz.

Şu teknoloji ne güzel bir şey ya, yeni AMD ürünleri piyasaya çıkınca ortam kızışacak, aklıma kafa ayarı Jim Keller bölümü geldi nedensizce. Video sonrası İşlemci denince de Jim Keller siması geliyor yüzüme şu ellerini yana açtığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…