Termal macunda kalite ve marka önemli mi?

Win7

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4GB 1333MHZ ve 4 GB 1600MHZ
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 840m 2GB
İşlemci
İ5 4200M
Arkadaşlar daha önce de açtığım bir konu bu sıcaklık sorunu işlemcim boşta iken Max 72 dereceye kadar çıkıyordu genel olarak 40-50 Derece'de gidip geliyor ama oyunlarda 100 dereceyi bile görüyordu ancak kullandığım termal macunu bir bilgisayarcı'dan 30TL'ye aldım markası yok kaliteli olacağını sanmıyorum acaba onunda etkisi var mıdır? Ona göre yeni ve kaliteli bir şey alayım.

Olmaz olur mu hocam, markasız adi macunlar ile kaliteliler arasında Idle yani boşta 10 derece, yük altında 25-30 dereceye kadar fark yarattığı videolar mevcut internette. Mahalle bilgisayarcıları yüksek gramajdan ucuz ve adi aldıkları için aynı şekilde satıyor veya kullanıyorlar çünkü kullanıcıların %95'i mekanikten anlamadığı veya umursamadığı için sadece kullanıp geçiyor. Kaliteli bir macun ciddi fark yaratabilir. Önerim MX-4, CM Pro GEL veya Noctua NT-H.

Termal macunlarda kalite çok önemlidir. Siz de benzer videolar ile kendiniz karar verebilirsiniz.

i7 11700K işlemcimde bu linkteki ürünü kullanarak 7 dereceye kadar farklar elde etmiş bulunmaktayım. Tabi soğutucunuzun da iyi olması gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MX-4 satın aldım, sahte olup, olmadığını kavramayı bıraktım, şu anlık kullanıyorum, ve termal macun kalite farkı, ısınmayı ciddi anlamda etkiler.

Hazır sistemde r5 5600 ciddi ısınıyor yani oyunlarda bile 90 dereceleri bulacağı kesin gibi bu yüzden cpb kapattım hazır sistemlerde kalitesiz termal macun kullanıldığı kesinmidir? gaming.gen.tr den aldım sistemi. eğer böyleyse kaliteli bir termal macun ile oyunlarda 70 dereceye çekebileceksem kule tipi soğutucu almadan bu işten kurtulurum diye düşünüyorum.

Youtube'dan baktım videolar, poşetle geldi fln, fakat 2019 edition fln diye şerit yok üstünde, az daha kafayı patlatacağıma, arctic'e ticket atmak geldi içimden. Ürünün fotoğrafları ile birlikte.

Hazır sistemde r5 5600 ciddi ısınıyor yani oyunlarda bile 90 dereceleri bulacağı kesin gibi bu yüzden cpb kapattım hazır sistemlerde kalitesiz termal macun kullanıldığı kesinmidir? gaming.gen.tr den aldım sistemi. eğer böyleyse kaliteli bir termal macun ile oyunlarda 70 dereceye çekebileceksem kule tipi soğutucu almadan bu işten kurtulurum diye düşünüyorum.
Benim discord'dan bir arkadaşım, hazır sistem satın almış fln, kendisinin sisteminde direkt olarak termal macun yoktu, hazır sistem satan satıcıları kötülemek gibi, bir amacım bulunmamakta fakat, termal macunsuz gelme ihtimalide var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı