Termal macunun işlevi nedir?

Termal macun bilgisayarındaki işlemciyi soğutmaya yarıyor. İçerisindeki iletkenler sayesinde bilgisayarının fanı döndükçe işlemcini soğutuyor. Eğer termal macun alacaksan ucuz markaları almanı önermiyorum çünkü işlemcine zarar verebilir. Termal macunun iletkenliği ne kadar yüksekse işlemcini o kadar soğuk tutar. Bilgisayarında termal macun olmazsa işlemcin aşırı derecede ısınır ve bilgisayarın kapanabilir veya kapanmazsa bilgisayarın işlemcin yanar veya ekran kartın.

Sistemi çalıştıramazsın, çalışsa bile çok yüksek sıcaklıklara çıkar işlemci, sistem kendini kapatır ısınmamak için. Termal macunsuz asla sistem kullanmayın.
Termal Macunsuz aida64 testi yaptım 11-12 senelik işlemcim Athlon le-1640 %100 stres testinde termal Macunsuz fansiz bir kasada 47 dereceyi gördü 5dk nin sonunda.şok oldum

Yani kullanması için o kadar pahalı şeylere pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Tabi işlemcisi Ryzen 5 yada 7 değilse aynısı İntel varyantları içinde geçerli. 30-40 TL'lik merdiven altı bir ürün değilse işini görecektir. Yani benim eski bilgisayarıma 20TL'lik bir termal macun sürmüştüm tabi üstündeki macun kurumuştu . Yani 45-55 derece arasına geldi günlük kullanımda işlmeci Athlon 2 X2 220 idi.

Yani gereksiz bence bu kadar pahalı macunlar, 50-60 TL'lik macun işinizi görür 969 lira macuna vereceğine git işlemci fanı al bir tane
969 TL'lik olanı bilmiyorum ama o atılan Thermal Grizzly Kryonaut sizin o 50-60 TL'lik iş görür dediğiniz macunlara 12-13 derece fark atıyor. NT-H1 ile arasında 10-15 derece kadar fark var. NT-H1 de kalite olarak MX-4 ile aynı.

Yani gereksiz bence bu kadar pahalı macunlar, 50-60 TL'lik macun işinizi görür 969 lira macuna vereceğine git işlemci fanı al bir tane

Eğer 50 bin TL'lik bir bilgisayarınız varsa alınabilir. Ancak MX-4 kaliteli sınıfında değil, yanlış anlaşılmasın. F/P yani budget bir termal macun. A2000 ve 980 Pro gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…