Termal macunun uzun süre açılmadan kutusunda durması sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan m3c
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 328

m3c

Hectopat
Yaklaşık 5 aydır daha hiç açıp kullanmadığım Arctix MX4 kenarda duruyor. 5 ay bu şekilde durmasında bir sakıncası olur mu? Dizüstü cihazıma sürmeyi planlıyorum.

Ekteki gibi. Kutusu açıktı ama macunun kapağı açık değil.
Sıkıntı olmaz değil mi?

Dosya Ekleri

• WIN_20220404_18_22_35_Pro.jpg
    68,4 KB · Görüntüleme: 43
Kutusunun açık olup olmaması çok önemli değil, macunun ağzı uzun bir süre sıkı bir şekilde kapatılıp saklandıysa herhangi bir sorun olmaz, daha bugün 7 ay sonra 1060 kartımın macun değişimini yaptım, hiçbir sorun olmadı.

. @kino bu arada macun demişken biraz konu dışı olacak ama bu Dual 1060'a artık önce nasıl macun sürdüysem şimdi maksimum 75-76 dereceleri görüyor, gözlerime inanamadım açıkçası. Dün kardeşim sisteme geçince fark ettim fanlar yine coşuyor, 84-85 dereceleri görmüş yük altında, zaten ilk sürdüğüm de de 80-82 arası gidip geliyordu açıkçası, ben de bugün müsait bir vaktimde değişim yapmaya karar vererek tek farklı olarak yaptığım olay macun yedirme işini süresi geçmiş kredi kartının köşesiyle GPU çekirdek zar yüzeyine ve soğutucu bloğun bakır iletim hattına temas ettiği yere boşluk bırakmayacak şekilde sürmek oldu, daha önceden nokta şeklinde bırakıp soğutucu blok üzerine de herhangi bir macun uygulaması yapmıyordum, çünkü önceki uygulamamda kartı yeniden açtığımda GPU çekirdeğinin üzerinde neredeyse adam akıllı bir macun kalmadığını gördüm, yine aynı şekilde soğutucu blokla temas ettiği kısımda da doğru düzgün macun kalmamıştı ki daha çok hep kenarlardan kurumuş haldeydi. Bu arada o sistemin kasası da Dark'ın bir başka modeli, zamanında almıştık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…