Selam arkadaşlar, 3080 Ti ekran kartı alıyorum, arkadaşım kullandı ama termal ped değiştirildiği için garanti kapsamı dışında, fiyat bayağı cazip ve 6 aylık kart. Sizce sorun yaşar mıyım?
Selam arkadaşlar, 3080 Ti ekran kartı alıyorum, arkadaşım kullandı ama termal ped değiştirildiği için garanti kapsamı dışında, fiyat bayağı cazip ve 6 aylık kart. Sizce sorun yaşar mıyım?
Termal pedler pahalı kaliteli alınmışsa sorun olmaz. Ama ucuzlarından alınmış ise kart tam yükte iken MOSFET'ler serin olamayacak. Yüksek sıcaklıktan dolayı ileride bozulur.
Termal ped değiştirilmişse mining için alınmıştır, VRAM değişimi 3080'ler için 1000-2000TL arası fakat sorun çıkaracağını sanmıyorum çünkü 6 aylık bir kart sorun çıkarsa bile yıllar sonra ki şunu da ekleyeyim mining VRAM'e zarar veren bir şeydir.
Sadece 6 aylık bir kart 7/24 kısmen yük altında çalışsa bile termal ped değiştirme ihtiyacı olmaz. Bence altında başka sebepler var. İyice test etmeden almayın.
Sadece 6 aylık bir kart 7/24 kısmen yük altında çalışsa bile termal ped değiştirme ihtiyacı olmaz. Bence altında başka sebepler var. İyice test etmeden almayın.