Çözüldü Termal ped gerekli midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kratmat

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Ideapad 3 15IML05 - 8 GB RAM - Intel i5 10210U - NVIDIA GeForce MX130
Meslek
Hoca
İşlemci
İntel i5-10210U
Laptopumun termal macununu yenilemeyi düşünüyorum. Termal ped alınır mı? Gerekli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben de dün bununla ilgili bir şey sordum. Laptop işlemci+ekran kartı macun yenileteceğim. Chipset'in macunu da yenilemeliymişim.

Lakin Chipset'lerin üstünde macun yerine Ped de olabiliyormuş. Ped varsa eğer bunun yerine macun sürülebiliyormuş galiba doğru değil mi?

Termal ped, yüzeyler arasında boşluk varsa kullanılır. İki yüzey temas etmiyorsa macun sürmenin bir anlamı yok.

Ped genelde daha düşük ısılarda gezinen VRAM ve MOSFET gibi parçalarda kullanılır, işlemci ve ekran kartında hiç ped görmedim.
Tavsiye ettiğiniz bir macun varsa linkini paylaşır mısınız?

Macun yerine pad kullanamazsın. Üzerindeki padleri kaybetmediğin sürece de yenisini almaya gerek yok.
Ben de dün bununla ilgili bir şey sordum. Laptop işlemci+ekran kartı macun yenileteceğim. Chipset'in macunu da yenilemeliymişim.

Lakin Chipset'lerin üstünde macun yerine Ped de olabiliyormuş. Ped varsa eğer bunun yerine macun sürülebiliyormuş galiba doğru değil mi?

Termal ped, yüzeyler arasında boşluk varsa kullanılır. İki yüzey temas etmiyorsa macun sürmenin bir anlamı yok.

Ped genelde daha düşük ısılarda gezinen VRAM ve MOSFET gibi parçalarda kullanılır, işlemci ve ekran kartında hiç ped görmedim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı